Jasc After Shot 1.0

Det er ofte nødvendig å korrigere farger og skarphet i bildene du tar med digitalkamera. Da kreves det at du behersker programvare for digital bildebehandling, som ofte er komplisert og omstendelig. Nå har Jasc lansert et raskt og enkelt alternativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jasc Software Inc er nok mest kjent for Paint Shop Pro, et av de mest populære shareware bildebehandlingsprogrammene de siste årene. Men i porteføljen av programmer fra Jasc finnes en rekke andre grafikkrelaterte produkter, og nylig lanserte selskapet verktøyet After Shot. Med dette programmet kan hobbyfotografer gjøre korrigeringer i digitale bilder raskt og effektivt.

Automatisk eller manuelt

Fargekorrigeringer kan for eksempel utføres med et enkelt klikk med musen. Det samme gjelder korrigering av røde øyne. Orientering, skarphet, kontrast, fargebalanse, lys m.m. kan også justeres manuelt, og resultatet forhåndsvises automatisk. Du kan også utføre mange av korrigeringene på en rekke bilder samtidig.

Justeringene forhåndsvises før de effektueres
Justeringene forhåndsvises før de effektueres Vis mer

Vi har testet funksjonene, og kan konkludere med at programmet gjør jobben – i noen tilfeller overbevisende bra. Det eneste vi ikke likte, var at angrefunksjonen bare gjelder for siste korrigering, og at programmet ikke alltid jobber så raskt som vi skulle ønske.

Mange funksjoner

After Shot er også mye mer enn bildekorrigering. Du kan blant annet sortere bildene dine i album, legge på tekst og lyd, i tillegg til beskrivelse og nøkkelord. Ved hjelp av en egen søkemotor i programmet kan du dermed enkelt finne tilbake til bilder på harddisken din. Bilder som du har liggende på CD, disketter og lignende, kan også indekseres.

Med ett museklikk hadde vi justert farger, lys og kontrast i bildet, og resultatet ble slik vi hadde håpet
Med ett museklikk hadde vi justert farger, lys og kontrast i bildet, og resultatet ble slik vi hadde håpet Vis mer

En annen funksjon som vi likte spesielt godt var Print Layout. Her kan du velge mellom førti forskjellige måter å skrive ut bildene på, alt fra miniatyrer av hvert bilde til ett foto pr A4-side, eller bilder klippet til 10x15 cm-format. Vi har ofte savnet disse mulighetene i de profesjonelle bildebehandlingsprogrammene.

After Shot har også innebygd ”stitch”-funksjonalitet. Hvis du ikke klarer å fange inn hele motivet med digitalkameraet ditt, kan du knipse flere bilder ved siden av hverandre, og sy dem sammen til ett bilde med denne funksjonen. Referansepunkter, forskyvninger osv oppdages, og bildene flettes automatisk.

Av andre funksjoner som er verdt å trekke frem, er funksjoner for å lage webside med miniatyrer av bildene, og publisere bildene på nettet gjennom tjenesten Shutterfly.com.

Med Print Layout-funksjonen kan du enkelt velge hvordan utskriftene skal se ut.
Med Print Layout-funksjonen kan du enkelt velge hvordan utskriftene skal se ut. Vis mer

Gratis i 30 dager

After Shot 1.0 kan lastes ned fra nettet i en demoversjon som gir deg full funksjonalitet i 30 dager. Hvis du ønsker å fortsette å bruke programmet, koster en registrert versjon $45, eller rundt 400 kroner.

Lenker:
Nedlastingsside for Jasc After Shot
Jasc Software Inc. Hjemmeside

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!