Jålete tastatur fra Logitech

Logitech påstår at diNovo Edge er verdens mest avanserte tastatur. Mon det, men at det er stilig er helt klart. Men det krever også litt av brukeren.

Fra å være et rent praktisk arbeidsredskap har tastaturet etter hvert blitt innlemmet som en gjenstand som er en del av innredningen. Hvis det skal brukes til en stuePC/mediesenter eller synes i en elegant resepsjon er det rom for å spandere litt ekstra for å unngå kjedelige grå eller sorte tastaturer. Her har Logitech allerede vært på banen en stund med sine diNovo-tastaturer, vi har skrevet om det første her.

Hva følger med?

I motsetning til diNovo Media Desktop som består av hovedtastatur, nummertastatur og mus, har Edge samlet alle funksjoner i selve tastaturet, bortsett fra nummertastaturet som glimrer med sitt fravær.

Jålete tastatur fra Logitech


For tilkobling til PCer uten innebygd eller allerede installert Bluetoothenhet følger det med en liten baseenhet i USB-plugg format. Denne er paret med tastaturet slik at du slipper å konfigurere noe som helst. En stor fordel når det gjelder Bluetooth, etter vår erfaring. Rekkevidden er opptil 10 meter, som er viktig for stuebruk.

Jålete tastatur fra Logitech


I motsetning til mange andre tastaturer er det ytterst få dedikerte knapper til direktefunksjoner. Det er en klikkeknapp, en startast og to zoom-taster. Funksjonstastene har dobbeltfunksjon ved hjelp av F-tasten, og symbolene for disse lyser når F-tasten trykkes. Det er egentlig helt tilstrekkelig, vi har inntrykk av at de færreste bruker snarveier på tastaturet til generelle funksjoner uansett hva slags layout de har - det er musen som brukes mest.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musen er innebygd i form av en pekeplate som er litt spesiell. For det første er den rund, og den har også 2 små lysdioder med noen streker.

Ladestasjonen matcher tastaturet elegant, og frigir bordplass når tastaturet ikker er i bruk. Kabelen fra en liten strømforsyning plugges inn bak.

I bruk

Jålete tastatur fra Logitech


Tastaturet var lett å installere, vi måtte bare installere driveren til Bluetooth-enheten og ta en omstart. Da virket tastaturet uten videre.

Det er godt å skrive på, følelsen i tastene er konsis, lett og passe dyp. Du kan heve det ca 17mm i bakkant med et par utfellbare ben, hvis du føler for det.

Jålete tastatur fra Logitech


Pekeplaten fungerer helt greit, bortsett fra at den er liten og rund. Vi ville ha foretrukket den firkantet og i bredformat. De to lysdiodene og strekene indikerer skrollefunksjonen. Ved å bevege fingeren i ring innom disse to forhøyningene som lysdiodene markerer, kan du skrolle opp og ned i dokumenter. Litt uvant i begynnelsen, men man venner seg fort til det.

Zoom-tastene fungerer på samme måte som Ctrl+ skrollehjul på en vanlig mus. Det vil si at det er opp til programmet du er i om det zoomer eller ikke. I Word og Excel etc. går det greit, på websider fungerer det sjelden.

Volumkontrollen er et felt som har en rekke lysdioder som lyser opp og følger etter ved siden av fingertuppen når du peker volumet opp eller ned. En stilig detalj.

Kaldt og flekkete

Men det er et par ting vi ikke var overbegeistret for. Platen du hviler håndleddene på er av børstet aluminium og denne leder varme svært godt. Det betyr at den føles kald. Varmen fra hendene ledes bort på grunn av stor overflate, slik at den fortsetter å være kald. Det synes vi er ubehagelig.

En annen ting er den blanke flaten på den sorte plexiglassdelen. Den blir umiddelbart full av fingeravtrykk bare du har pakket ut og installert herligheten. Da er den ikke riktig så lekker lenger. Logitech har spandert en sort pussrklut, men det kreves en del gnikking for å fjerne avtrykkene og få den skinnende blank igjen.

Konklusjon

Tastaturet er elegant, og fungerer ironisk nok best hvis man ikke bruker det så mye. Da unngår man problemet med flekker, kald aluminium og litt for liten pekeplate. Men det er vel slik det er tenkt å brukes, i forbindelse med en stue-PC/Mediesenter.

Til kontorbruk savner man nummertastaturet, det er vel ikke til bønnetellerne diNovo Edge henvender seg.

Prisen er 1799 kroner veiledende, ikke akkurat det billigste tastaturet vi har sett. Snarere tvert i mot. Men har du flatskjerm i sort lakk, lakksko og et glassbord med en skål i børstet aluminium med lakrisbåter i - så matcher det perfekt. Ikke noe for furu-fansen altså.