Ivy Bridge - her er oversikten

Det kommer et lass med prosessorer nå - her ser du alle.

Ivy Bridge - her er oversikten
Publisert
Sist oppdatert

Den nyeste generasjonen prosessorer fra Intel inneholder mange varianter tilpasset forskjellige maskiner og bruksområder.

Lanseringen den 23. april bød på 15 varianter av Ivy Bridge, for stasjonære og bærbare, for privat- og bedriftsbruk og i mange prisklasser. DinSide var tidlig ute med en test av en PC basert på Ivy Bridge-prosessor, hovedkort og brikkesett.

Felles for alle er at de har 4 kjerner, og de aller fleste har også støtte for 8 tråder (en kjerne kan håndtere to oppgavesekvenser samtidig). Dette gjelder alle Core i7-modellene, både for stasjonære og bærbare. Blant Core i5-modellene har de to lavest på ytelsesskalaen bare støtte for én tråd per prosessor.

Prosessorene for stasjonære kommer i to kategorier når det gjelder strømforbruk. For entusiastene og hjemmebrukerne er strømforbruk nedprioritert i forhold til ytelse, mens bedriftsmodellene har motsatt prioritert.

Også hurtigminnet er mindre på de rimeligste utgavene.

Det er også interessant å merke seg at forskjellen i strømforbruk mellom prosessorer beregnet på stasjonære og bærbare er langt mindre enn tidligere. I noen tilfeller overlapper de hverandre.

Ivy Bridge - her er oversikten


Brikkesett

Mye av funksjonaliteten som tidligere lå i brikkesettet er nå lagt inn i prosessoren. Dette gir bedre ytelse og bedre kontroll over strømforbruket.

Derfor består det som tidligere ble kalt brikkesettet egentlig bare av én brikke.

Forskjellen mellom brikkene dreier seg om støttefunksjoner og funksjonalitet, avhengig av bruksområde og prisnivå.

Ivy Bridge - her er oversikten


I juni kommer det enda flere prosessorer i Ivy Bridge-familien, blant annet rimeligere Core i3- og i5-prosessorer for bærbare PC-er.

Vi oppdaterer tabellene med norske priser så snart disse er klare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer