iTwin - overfør data trådløst

Kjekk liten USB-plugg for deg som vil ha det enkelt.

En halvdel i hver maskin, og vips - trådløs, kryptert overføring av filer.
En halvdel i hver maskin, og vips - trådløs, kryptert overføring av filer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes flere tjenester på nettet for deg som vil overføre filer fra én PC til en annen, men sjelden har det vært implementert så enkelt som iTwin.

Konseptet er en todelt USB-plugg. Disse stikkes inn i hver sin datamaskin og fungerer da som en overføringskabel der det ikke finnes noen ledning.

Overføringen skjer via nettet, og det spiller derfor ingen rolle om maskinene står i samme bygning, eller på hver sin side av kloden, annet enn at overføringsfarten blir begrenset av kapasiteten på nettlinjene som brukes.

Gjør fildeling til en lek

Kryptert forbindelse

Når du bruker iTwin første gang, plugger du halvdelene i hverandre og deretter inn i datamaskinen. Da opprettes en krypteringsnøkkel som bare disse enhetene kjenner, og overføringen vil derfor skje kryptert, uten at hverken du eller den du skal utveksle data med trenger noe passord. Nødvendig programvare for overføring ligger også på minnepluggen.

image: iTwin - overfør data trådløst


Filer kan overføres begge veier, og mister du én halvdel er ingen data tapt. Da kan du kjøpe en ny halvdel og parre den med halvdelen du fortsatt er i besittelse av, og er den ene halvdelen på avveie, kan du selvsagt bare trekke ut pluggen slik at filene du har valgt å sende ikke lenger blir tilgjengelig for mottakeren. Det er også mulig å deaktivere plugge din via en SMS.

Alternativet er for eksempel å bruke en lagringstjeneste på nett, der flere av dem støtter muligheten for å gjøre enkeltfiler tilgjengelig for andre. Vi testet en god håndfull slike tjenester tidligere i sommer: Test av lagringstjenester på nett

iTwin er fortsatt under utvikling, og det finnes ikke informasjon om priser og lanseringstidspunkt. Mer informasjon og demonstrasjonsvideo finner du på http://www.itwin.com/