iTunes uten iPod

Med et lite tilleggsprogram blir på ingen måte iTunes et program eksklusivt for iPod.

Publisert
Sist oppdatert

Apples musikkbibliotek, -avspiller og -butikk iTunes er (som så mye annet her i verden) både elsket og hatet alt ettersom hvem du spør. Men med tanke på alle som løper rundt med en iPod i et eller annet format har vi en følelse av at antallet tilhengere er langt større enn motstandere.

Du som er uten iPod har derimot måttet klare deg med andre løsninger, for eksempel Windows Media Player eller MediaMonkey.

Men visste du at du iTunes også fungerer med andre mediespillere enn Apples egne iPods?

Les også: Slik får du mest ut av iTunes

iTunes Sync for Windows

iTunes Sync dukker opp som et eget ikon på oppgavelinjen - men ligner den ikke på iPod?
iTunes Sync dukker opp som et eget ikon på oppgavelinjen - men ligner den ikke på iPod? Vis mer


Noen ildsjeler bruker fritiden sin på å lage små og store programmer til glede (ok, noen lager jævelskap også) for sine medmennesker, og deriblant finner vi dem som tydeligvis liker iTunes, men ikke er like gira på iPod. Derfor har altså iTunes Sync dukket opp, som - dersom det fremdeles er uklart - lar deg synkronisere iTunes' musikkbibliotek med en (nesten) hvilken som helst portabel enhet. Inkludert mobiltelefoner.

Kravet er først og fremst at enheten dukker opp med en egen stasjonsbokstav i Windows, og dersom det er tilfelle vil du i de fleste tilfeller kunne bruke iTunes Sync. Det finnes også en liten liste over enheter som er bekreftet å fungere, men denne er altså på ingen måte komplett.

iTunes Sync er donationware, som betyr at du ikke trenger betale for programmet - selv om det selvfølgelig er noe du kan vurdere dersom du har glede av det.

iTunes uten iPodiTunes Sync lar deg sette opp flere enheter, og flere profiler for samme enhet - for eksempel flere spillelister dersom du ikke har all verden av plass.

Gå til programmets hjemmeside for å laste ned siste versjon. Selve programmet er lite, men krever også .NET v2.0 dersom du ikke allerede har dette installert.

For Mac - SyncTunes

Nå er det kanskje uhørt å ha en Mac datamaskin og en annen type bærbar mediespiller enn iPod, men skulle denne anomalien finnes hos en eller annen der ute finnes det et Mac-program som heter SyncTunes - som i likhet med iTunes Sync ikke trenger koste deg noe som helst.

iTunes uten iPod


Som med iTunes Sync er kravet at enhetens minne - altså enheten du skal synkronisere med - mountes på Mac'ens skrivebord, og i praksis betyr det at også her støttes en rekke mobiltelefoner. Du MÅ altså ikke ha en iPhone.

Men der tar vi kanskje feil.

Uansett finner du SyncTunes her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer