iTunes-filmer nå i nettskyen

«iTunes in the cloud» nå også for film i Norge.

Før gjaldt det bare apps og e-bøker i Norge, men denne uken ble også filmer tilgjengelig via iTunes in the cloud-tjeneste.
Før gjaldt det bare apps og e-bøker i Norge, men denne uken ble også filmer tilgjengelig via iTunes in the cloud-tjeneste. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du har flere enheter koblet mot samme iTunes-konto, har du lenge hatt mulighet til å kjøpe apper og bøker på én enhet slik at de automatisk har blitt lastet ned til de andre enhetene knyttet til den samme kontoen.

Med andre ord kan du kjøpe en app på iPhone og deretter laste den ned på iPaden uten å betale en ekstra gang. Apple kaller tjenesten «iTunes in the cloud» og har vært tilgjengelig både for apper og e-bøker her til lands en god stund.

Denne uken blir tjenesten imidlertid også tilgjengelig for filmer i Norge. Kjøper du en iTunes-film ett sted, kan du også laste den ned på de andre enhetene dine; enten automatisk eller manuelt.

Les også: iTunes 11 lansert

Slik gjør du det

Du kan aktivere automatisk nedlasting på iOS via innstillinger og iTunes og App Store. I iTunes på OS X gjør du det via innstillinger og butikk.

(For vår egen del har vi ikke fått opp filmer som et eget valg der ennå, men vi har fått beskjed fra Apple at det også skal gjelde filmkjøp.)

For å se hva du har kjøpt av film (og eventuelt laste ned til en annen enhet), åpner du iTunes-appen på iOS, trykker mer og kjøpt. På OS X-versjonen av iTunes, finner du kjøpt-lenka på høyre side når du åpner iTunes-butikken.

Skytjenesten gjør det også mulig å starte en film på én enhet, og deretter fortsette der du slapp på en annen.

Les også: Netflix Super HD i Norge

Merk at dette gjelder filmkjøp. Dersom du leier en film via iTunes kan du fortsatt overføre rettigheten til å se den fra en enhet til en annen, men ikke spille av filmen på flere enheter. TV-serier er foreløpig ikke innlemmet i denne løsningen i Norge; ei heller musikk.

Les også: Her er fremtidens videoformat