iTunes 11 lansert

Kan lastes ned til Windows og Mac allerede nå.

iTunes 11 er blitt mer elegant og har fått en ganske fiffig albumvisning.
iTunes 11 er blitt mer elegant og har fått en ganske fiffig albumvisning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld norsk tid slapp Apple en ny oppdatering av iTunes – denne gangen med versjonsnummer 11. Den populære mediespilleren er redesignet fra bunnen av, og fremstår som mer minimalistisk og moderne, og minner nå i stor grad om iPad-versjonen.

Mest gledelig er det kanskje at den fremstår lettere og kjappere i bruk enn tidligere.

Forbedret albumvisning

Som du ser på det store bildet på toppen av artikkelen, er albumvisningen endret fra tidligere. Albumene vises i utgangspunktet i en matrise, men når du klikker på ett av dem vises et felt med alle sangene. Og ganske snedig blir det når iTunes plukker farger fra albumcoveret som brukes for å stile bakgrunn og spillelisten.

image: iTunes 11 lansert


En annen mulighet som ikke fantes tidligere, er den lille knappen til høyre i «nå spilles»-feltet. Der kan du se hvilke sanger som er lagt til i spillekøen, og du kan også trykke på klokkeikonet for å se hva du nettopp har spilt.

Miniavspilleren har også fått noe mer funksjonalitet, der du kan se den samme spillekøen, samt søke i biblioteket uten å åpne det store iTunes-vinduet.

iCloud-synkronisering

Nok en smart funksjon er «preview history» som tar vare på historikk vedrørende hva du har prøvesmakt, enten det dreier seg om musikk eller filmtrailere. Dette synkroniseres via iCloud på alle enhetene dine, slik at du lett kan se en trailer på PC-en for senere å leie den på iPaden uten å måtte huske hva den het.

Administrasjon av tilkoblede enheter har også blitt mer oversiktlig enn tidligere, og nettbutikken er også redesignet.

Har du Mac, oppdaterer du iTunes via App Store eller laster det ned via iTunes-nedlastingssiden, noe du også gjør om du bruker Windows.