ISO-fil blir til RAR-format


Hei,
har lyst til å prøve ut Ubuntu (Linux) men har støtt på ett problem... Ifølge ubuntu.com skal man brenne iso filen til image og dette er jo greit nok, men uansett hvor jeg laster ned filen så er den i RAR format...når jeg pakker den ut får jeg en del mapper og filer men ingen iso-image...
Har du/dere en løsning på dette? Det er jo ikke bare å gi filen nytt navn heller...har prøvd dette.

Willi

Datadoktoren svarer

Hei Willi,

Jeg syntes dette hørtes veldig merkelig ut, så jeg gikk rett inn på ubuntus siderog lastet ned filen selv, og den stod jo faktisk oppført som ISO-fil. Problemet mitt (og jeg regner med også er ditt) var at vel nedlastet hadde det tilsynelatende blitt til en RAR-fil - eller det kunne jeg i det minste trodd dersom jeg ikke har bestemt at fil-etternavn skal skal vises i Windows. Standard vil nemlig Windows XP skjule fil-etternavnet for alle "kjente filtyper". Og ISO var tydeligvis en kjent filtype for min RAR-leser.

Synderen her er nok ingen ringere enn WinRAR, eller det programmet du bruker for å lese/skrive RAR-filer. Ved installering mener det nemlig at det er best at den tar over lesingen av en rekke filer, og ISO-filer er en av dem. Høyreklikk på fila og vel Egenskaper, så ser du selv at det er en ISO-fil, men registrert som (Win)RAR-fil.

Så dersom du vil brenne den direkte skal du ganske enkelt ikke bry deg om at den ser ut som en RAR-fil. Start brenneprogrammet ditt, velg Åpne... og naviger deg deg frem til riktig fil (velg eventuelt visning av alle filtyper). Så er det bare å klikke OK og brenne av hjertens lyst!

Kos deg med Ubuntu! :-)

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar