Facebook er full av feller. Vær på vakt!
Facebook er full av feller. Vær på vakt!Vis mer

IQ-testen som kan koste deg dyrt

Pass på Facebooks Superwall.

I følge Cnet.com vokser Facebooks brukermasse med 600.000 nye profiler hver dag; et helt hinsides tall.

Imidlertid har vi stor grunn til å tro at vi ikke snakker om 600.000 personer hver dag - mange av brukerne som registrerer seg gjør det med skumle hensikter, blant annet for å prøve å få deg og meg til å klikke på lenker vi ikke burde ha klikket på, eller bruke penger på noe vi burde ha spart oss for.

En av DinSides lesere, Trond, sendte oss et tips om at en av de mest populære applikasjonene, Superwall, til stadighet spytter ut spam som det ikke alltid er like lett å oppdage.

Trond fikk tilsynelatende en henvendelse fra Kathy, som hadde fullført en IQ-test og oppfordret ham til å utfordre henne på hvem som var smartest:

IQ-testen som kan koste deg dyrt


Lenka peker til denne siden:

IQ-testen som kan koste deg dyrt


Siden Trond bruker Flock og har mediastrømmen åpen, ser han ikke hva som står under boksen og setter i gang. Etter å ha besvart spørsmålene må han på siste side taste inn sitt telefonnummer før han får se IQ-scoren sin.

Gjør han det, har han nettopp startet et abonnement på Love Match til 45 kroner uka. Han kan riktignok stoppe tjenesten ved å sende STOPP til 2024, men det har han ikke sett. Termene er nemlig å finne et stykke lenger ned i det første bildet. Vi lar være å sjekke om det faktisk fungerer å stoppe tjenesten eller om du får beskjed pr SMS om at du kan stoppe den, men konkluderer uansett med at dette er noe som ville ha skjedd mot Tronds vilje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vær på vakt!

Svindlerne blir stadig lurere i sine fremgangsmåter - i Norge er vi foreløpig så heldige at vi stort sett kan avsløre svindlerne fordi svært få av dem snakker norsk, og at det derfor ser rart ut når Jørgen sender deg en melding om at "hey man, check out my pics at (farlig nettadresse)", men de sosiale mediene som Facebook har definitivt gjort det lettere å svindle, siden svindelen stort sett ser ut til å komme fra folk du kjenner.

Er du skeptisk, så send en ekstramelding for å dobbeltsjekke om vedkommende faktisk sendte deg lenka av egen vilje.

Les også: