iPhone Transfer løser iTunes-problemet

Ikke alle vil være låst til iTunes når det kommer til musikk- og videosamlingen på iPhone.

<B>EN LITEN OMVEI:</B> Xilisoft iPhone Transfer tilbyr løsningen på minst to iTunes problemer.
EN LITEN OMVEI: Xilisoft iPhone Transfer tilbyr løsningen på minst to iTunes problemer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke alle liker Apples måte å håndtere musikk-, video- og bildefiler på når en først har fått seg en iPod eller iPhone. Selv om det finnes alternativer (som for eksempel MediaMonkey), vil den amerikanske datakjempen helst at vi skal bruke deres eget bibliotekprogram iTunes - og de vil aller helst at du bare skal synkronisere iPhone mot én maskin, og altså ett bibliotek, samtidig.

For de av oss som for eksempel jobber på flere Macer eller PCer samtidig er ikke det alltid en løsning som er enkel å forstå, og det er ihvertfall ikke en løsning som er enkel å like. Hvis jeg for eksempel sitter på jobb med en annen maskin enn den jeg vanligvis bruker for iTunes-synkronisering, kan jeg faktisk ikke overføre for eksempel en videofil til iPhone - selv om jeg både har iTunes og mobilen tilgjengelig.

Programvareprodusentene hos Xilisoft har tydeligvis også blitt lei av denne begrensningen, for med iPhone Transfer knekker de koden som gjør det mulig å overføre mediefiler både til og fra iPhone fra flere maskiner samtidig.

Litt koster det

Programmet finnes både for Windows og Mac, og selv om du må betale henholdsvis 20 og 25 dollar for fullversjonen, kan du overføre inntil 100 filer med gratisversjonen for å teste funksjonaliteten.

Etter at programmet er installert, kobler du til iPhone til PC eller Mac på vanlig vis. Merk at iTunes ikke kan kjøre samtidig som iPhone Transfer, noe du vil få beskjed om hvis så er tilfelle.

Mobilen dukker opp som en meny i venstremargen, slik den også gjør i iTunes, og er sortert etter "Musikk", "Film" og "Bilder". Velger du en av dem lister iPhone Transfer ut alle filene under hver kategori.

Det interessante skjer først med de tre ikonene nederst på programvinduet. Her kan du enten overføre mediefiler fra Macen eller PCen til iPhone, flytte filer fra iPhone til maskinen, eller simpelthen eksportere filer fra iPhone direkte til iTunes-biblioteket.

TREKLØVER: Magien skjer med de tre nederste ikonene.
TREKLØVER: Magien skjer med de tre nederste ikonene. Vis mer


Én stor svakhet

Velg hvilke filer du vil legge på iPhone ved å velge enten "Add Files To List" eller "Add Folder To List" fra "Mac to iPhone" (alternativt "PC to iPhone" hvis du har PC med Windows), og deretter legges alle filene over på mobilen.

Vi hadde først problemer med vår versjon av iPhone Transfer for Mac, men etter å ha slettet den forrige versjonen og lastet ned og re-installert programmet på ny, ser det ut til å overføring av blant annet kataloger og flere filer samtidig nå fungerer utmerket.

Merk at programmet har én stor svakhet ved overføring fra PC eller Mac til iPhone: Den fjerner mp3-taggene. Det betyr at filene må tagges igjen like etter at du lagt dem over på mobilen.

Og så andre veien igjen

Du kan altså også velge å flytte filer fra iPhone til Mac eller PC, og det fungerer utmerket. Merk dog at alle filene legges i en mappe uten å sorteres i katalog eller liknende, så her bør du ha mp3-taggene dine i orden hvis du ønsker å legge de importerte filene dine over i et bibliotekprogram som MediaMonkey eller iTunes.

VALGMULIGHETER: Dette vet du nå: høyreklikk gir enda flere muligheter med iPhone Transfer.
VALGMULIGHETER: Dette vet du nå: høyreklikk gir enda flere muligheter med iPhone Transfer. Vis mer


Dette kan også gjøres direkte med "iPhone to iTunes"-valget, som kutter ut mellomleddet og simpelthen lemper filene rett over i iTunes. Heller ikke dette er en funksjon som Apple tillater, for med iTunes kan du bare overføre filer én vei - fra PC eller Mac til iPhone (eller iPod).

Det er synd, for hva gjør du hvis PCen eller Macen med mediefilene krasjer, og du kun har dem liggende på iPhone? Nettopp. Med "iPhone to iTunes" er veien kort fra katastrofe til redningsbøye, og du kan altså enkelt få tilbake igjen filene du mistet - forutsatt at du har et relativt beskjedent musikkbibliotek, og har lagt over hele samlingen på mobilen.

Uelegant men effektivt

iPhone Transfer er langt fra så elegant i bruk som iTunes, men det er ingenting i veien for å bruke de to parallelt. Du kan for eksempel legge over nye musikkfiler på iPhone på jobb, og fortsette å jobbe med det egetlige iTunes-biblioteket når du kobler iPhone til hjemmemaskinen.

Nå som Mac-versjonen er oppdatert har både Windows og Mac-brukere en smart brekkstang som knekker opp en dør Apple tydeligvis ikke har lyst til å åpne.

Du finner Windows-versjonen av Xilisoft iPhone Transfer her, mens Mac-versjonen kan lastes ned her.