Tallene tyder på at iPad har ordentlig tak på nettbrett-markedet. Foto: DinSIde
Tallene tyder på at iPad har ordentlig tak på nettbrett-markedet. Foto: DinSIdeVis mer

iPad dominererer på nett

Fullstendig overlegen andre nettbrett.

Det er et faktum at Apple dominerer nettbrett-markedet, og at Android-baserte konkurrenter sliter med å få lignende fotfeste.

LES OGSÅ:

Selskapet Chitika Insights tok seg tid til å gå gjennom sine annonsenettverk for å sjekke hvor mange av deres brukere faktisk benytter iPad for å surfe nettet, og hvor mange som bruker andre nettbrett-modeller.

Overtakelse

Resultatene er slående: iPad står for 94,64 prosent av nett-trafikken i nettbrett-kategoriene.

Den nærmeste konkurrenten er Samsungs Galaxy Tab, men selv alle Samsungs modeller tilsammen står ikke for mer enn 1.22 prosent av trafikken.

Etter Galaxy Tab følger Asus Transformer Prime, Motorola Xoom, Blackberry Playbook, Kindle Fire, og til slutt Barnes & Noble Nook. Ingen av disse gjør nevneverdig utslag på statistikkene.

Det skal sies, for rettferdighetens skyld, at mange Android-nettbrett blir oppført som fullverdige PC-er, om man velger å modifisere operativsystemet litt.

Men likevel, Androids nettbrett har en lang vei å gå for å utgjøre en reell fare for iPad.

Kina? Windows?

Chitika Insights spekulerer i at det kinesiske markedet kan være avgjørende i fremtiden, der står Android-produktene gjerne sterkere, og viljen for å prøve ut nye teknologier er stor.

Det blir altså spennende å se hvor lenge iPad beholder denne sterke posisjonen i markedet, og hvordan bildet endrer seg med høstens lansering av Windows 8. "Alle" vil tross alt lage Windows 8-nettbrett. Samtidig spås det at iPad-salget vil bare fortsette å vokse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Nettbrett