iPad Air slår konkurrentene i batteritest

Best på både surfing og videoavspilling.

BEST BATTERI: Apple setter konkurrentene i sjakk matt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BEST BATTERI: Apple setter konkurrentene i sjakk matt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uavhengige britiske forbrukerorganisasjonen Which? har testet batteritiden på åtte forskjellige nettbrett når det gjelder å surfe og se på film.

Blant nettbrettene finner vi iPad Air, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014-utgaven) og Google Nexus 7.

Den soleklare vinneren i begge testene var Apples nettbrett. På internettbruk holdt iPad i 658 minutter, mens til videoavspilling holdt den i 777 minutter.

- Det er nok til å se hele den utvidede utgaven av Ringenes Herre-trilogien sammenhengene, skriver Which! på sine nettsider.

Les også: 950.000 nettbrett solgt i Norge i fjor

Bunnplassering for Samsung

iPad mini med Retina-skjerm tar andreplassen på surfing med 614 minutter, mens på video er Kindle Fire nest best, med 714 minutter. Amazons nettbrett selges riktignok ikke her til lands.

Apples erkefiende Samsung kommer ganske dårlig ut av batteritesten, og Galaxy Note 10.1 2014-utgaven endte opp med 483 minutter på surfing og 465 minutter på videoavspilling.

Interessant nok står tre år gamle iPad 2 står seg bra mot konkurrentene. Ikke så rart, med tanke på at denne har en mindre strømkrevende skjerm med lavere oppløsning enn dagens modeller.

Les også: Samsung lanserer fire nye brett - kanskje disse har bedre batteritid?

Slik testet de

I testene satte Which! lysstyrken på alle nettbrettene til 200 nits ved hjelp av en lysmåler, og de sjekket batteritiden på surfing over trådløst nett (med 3G skrudd på) og videoavspilling.

Resultatene gjenspeiler ikke nødvendigvis reell bruk, men gir imidlertid et visst inntrykk av hvordan de ulike nettbrettenes batteritid er.

Skjermstørrelse og batterikapasitet varierer naturligvis på de ulike nettbrettene i testen, men det er likevel tydelige forskjeller mellom tilsynelatende like nettbrett som iPad Air og Galaxy Note 10.1 (2014) eller iPad mini og Google Nexus 7.

Trøsten for Samsung får være at i Galaxy Note 10.1 slo iPad Air da Which! testet ytelsen på forskjellige nettbrett.

image: iPad Air slår konkurrentene i batteritest


Les flere datasaker på DinSide

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!