Endelig er datoen satt. Foto: med tillatelse fra Engadget.com
Endelig er datoen satt. Foto: med tillatelse fra Engadget.comVis mer

iPad 3: Lanseringen blir 7. mars

Invitasjonene til Apples pressekonferanse er sendt ut. Det betyr at ventetiden snart er over.

Ryktene har vært mange, men i kveld kom altså bekreftelsen teknonerder over hele verden har ventet på.

Som vanlig er Apple svært sparsomme med opplysningene. I praksis inviterer de kun utvalgte journalister til en bestemt dato, som altså er 7. mars, og det eneste de sier i invitasjonen er:

«We have something you really have to see. And touch.»

Med andre ord fortsetter altså Apple med den samme småarrogante stilen som avdøde Steve Jobs var så god på. Ikke så rart kanskje, det er tross alt svært få, om noen, selskaper som har opplevd lignende suksess de siste årene.

Les også: Steve Jobs: Det handler om å tørre

Ingen vet egentlig hva som er nytt

Der deres japanske og koreanske konkurrenter ofte lekker som en sil før store lanseringer, er en god del av Apples suksessformel at de er så flinke til å holde kortene tett på brystene.

Det hindrer likevel ikke ryktebørsen å gå amok, og siden de siste Android-brettene virkelig begynner å bli gode, er det ingen tvil om at Apple nå bør vise noe langt mer spennende enn de gjorde da de lanserte iPad 2.

DinSide vil selvsagt følge pressekonferansen 7. mars direkte. I tillegg til fakta om den nye iPaden, vil vi forhåpentligvis også få vite når den kommer til Norge. Følg med altså.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er noe av det vi håper på:

  • Enda høyere oppløsning: De fleste ryktene tilsier at størrelsen på skjermen blir lik, men at oppløsningen øker til hele 2048 x 1536 piksler.

    Dette er langt over full HD-oppløsning, og overgår i såfall alt som er tilgjengelig på markedet i skrivende stund.

  • Kjappere: Dagens iPad 2 har en 2-kjernet A4-prosessor, den nye skal visstnok få en A6 4-kjernet prosessor.
  • Kamera: Kameraet skal også bli bedre, og for å være ærlige: Det er på høy tid... Ryktene går på at den nye modellen vil få 8 megapiksler.
  • Batteri: iPad har alltid hatt god batteritid, men også den skal være forbedret. De mest optimistiske har antydet en dobling, altså opp til 20 timers batteritid. Får vi 15 timer er vi fornøyd...

Les også: Ny iPad får superoppløsning

Kilde: Engadget.