iPad 2 vises allerede 2. mars

Ryktebørsen om utsettelser har jobbet overtid i flere måneder. Alle tok feil.

Alle de store amerikanske gadgetsidene meldte i kveld, cirka 20:00 norsk tid, at iPad 2 skal bli vist fram for pressen den 2. mars 2011.

Men når kommer den i butikken?

For Apple er det en stor fordel jo tidligere butikksalget starter, ettersom storslippet av Android- og Windows-nettbrett heller ikke har satt i gang for fullt. I følge Apple Insider forventer de faktisk at 2.generasjon vil bli enda mer populær enn den første modellen, og hele 6 millioner iPad 2 skal visstnok bli produsert hver måned.

Det er tall som bør få konkurrentene til svette...

Les mer om nettbrettene som kommer i 2011 her!

Skal vi gjøre et forsøk på å tippe; vil vi anta at de første modellene kommer i amerikanske butikker i løpet av april, og at en europalansering kan ventes i slutten av sommerferien. Problemet for oss nordmenn er imidlertid at vi normalt står langt nede på prioriteringslisten, og det vil derfor ikke forundre oss om iPad 2 ikke når norske butikkhyller før i slutten av 2011. Men igjen, dette er altså gjetninger fra vår side - vi håper selvsagt den kommer før.

Lite nytt bortsett fra datoen

Invitasjonen, som du ser bilde av på toppen her, setter dermed en brå stopp på alle ryktene om utsettelser som har versert på nettet de siste månedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bortsett fra invitasjonen, som tydelig viser et Apple-nettbrett, er Apple som vanlig sparsom med detaljene. Mange har imidlertid spådd at iPad 2 vil ha samme skjermstørrelse, men at oppløsningen har blitt langt bedre enn på forgjengeren. Hvorvidt det blir en Retina-skjerm som på iPhone 4 er heller ikke bekreftet.

Vi regner også med at iPad 2 vil innebygget kamera og Facetime-funksjon, og for å være helt ærlig håper vi også at en USB og minnekortinngang er på plass.

Uansett, det endelige svaret får vi om nøyaktig en uke.

Les mer om nettbrettene som kommer i 2011 her!