iPad 2 annonsert

Kommer til Norge allerede 25. mars.

Her sammenlignes iPad 2 med iPhone 4. Bilder publisert med tillatelse fra Engadget. Foto: DinSide
Her sammenlignes iPad 2 med iPhone 4. Bilder publisert med tillatelse fra Engadget. Foto: DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den blir tynnere og lettere, får kamera foran og bak og kommer til å koste det samme som iPad har gjort til nå.

Til stor jubel fra salen både i London og USA, avduket en sykemeldt Steve Jobs i kveld norsk tid Apples nye nettbrett; iPad 2. Nettbrettet blir enda tynnere enn iPhone 4 og er bare 8.8mm tykt. Vekten er oppgitt til 610 gram.

Under panseret har iPad 2 fått Apples A5-prosessor, og en grafikkbrikke som skal gi opptil 9 ganger så høy grafikkytelse som originalen. Den kan også spille HD-materiale opp til 1080p, og via en ny kabel som lanseres samtidig med iPad 2, kan den kobles via HDMI til en TV og lade samtidig.

Se Apples videopresentasjon av iPad 2
Full teknisk spesifikasjon

Hvit versjon

Fashionistas vil sette pris på at den nye iPaden også vil komme i en hvit versjon, og den blir tilgjengelig fra dag én. For øvrig lanseres iPad 2 den 11. mars i USA og en håndfull andre land (deriblant UK), mens Norge er blant de 26 første landene som får iPad 2 i butikkhyllene fra 25. mars.

Samme dag kommer også iOS 4.3; Apples siste versjon av operativsystemet for iPad/iPhone/iPod Touch. Vi har sett på nyhetene i iOS 4.3 tidligere, men hovedpunktene er mulighet for å dele nettforbindelsen (gjelder iPhone), utvidede AirPlay-muligheter (trådløs streaming av mediefiler), mulighet for å velge hva iPad-bryteren skal gjøre (låse skjermorienteringen eller slå av lyden) og en raskere nettleser.

VIL HA: Mange vil ha den nye iPad 2, og selger sine gamle. Da gjelder det å bli kvitt dataen.  Foto: Apple
VIL HA: Mange vil ha den nye iPad 2, og selger sine gamle. Da gjelder det å bli kvitt dataen. Foto: Apple Vis mer


Magnetisk deksel

Apple lanserer også et magnetisk deksel til iPad 2, som kan brettes slik at det også fungerer som et stativ. Dekselet gjør også at iPad 2 slår seg på når du drar det av, men det ble ikke kommunisert hvorvidt dette også fungerer på den originale iPaden. For øvrig kommer også iMovie og Garageband (henholdsvis videoredigering og musikkskaping) i iPad-versjoner til $5 pr stk.

Se video av hvordan dekselet fungerer

Ellers kommer iPad 2 i 16, 32 og 64GB-versjoner med WiFi eller WiFi+3G og vil altså koste det samme som den eksisterende modellen gjorde, altså drøye fire tusen kroner for 16GB WiFi.

Det skal også nevnes at iPad 1 nå fås kjøpt billigere enn før fra Apple.no, der billigste versjon koster 3.190 kroner.

Vår mann i London prøver i skrivende stund Apples nyvinning og vil komme med sine førsteinntrykk så snart det er mulig.

PS! Vi fulgte pressekonferansen live - her kan du gjenoppleve moroa.