Iomega styler opp digital lagring

Behovet for lagring av data utenfor kjedelige sfærer som kontor og datarom, øker. For å møte kravene kommer Iomega nå med nye produkter med både spennende design og funksjonalitet.

Det mest oppsiktsvekkende produktet er Predator, den nye eksterne CD-RW-brenneren. Den har et utseende som overgår selv de mest kreative design vi har sett for bærebare CD-spillere for musikk.

Den er i blått og sølv, lokket åpnes oppover og det er mange små detaljer som er ren estetikk.
Likheten med et fremmed romskip fra serien StarWars er påfallende, men funksjonaliteten er langt mer jordnær.

Avhengig av grensesnitt

Som alle andre eksterne CD-brennere er det først og fremst grensesnittet som avgjør ytelsen. Selve brennermekanismen klarer 8x4x32x, men velger du tilkoblingsenheten med USB 1.1 begrenses hastigheten til 4x4x6x.

Alternativt kan du bruke en tilkoblingsenhet for FireWire/IEEE1394, som gjør det mulig å utnytte selve brenneren optimalt.

Senere vil det også komme tilkoblingsenheter for USB 2.0 og PCCard, og begge disse grensesnittene vil også utnytte brenneren fullt ut.

Programvare for PC og Mac

Det følger med et ganske stort utvalg av programvare. Brennerprogrammet er henholdsvis Easy CD Creator (PC) og Adaptec Toast (Mac). Dessuten finner vi DirectCD, MusicMatch Jukebox Plus, MGI Photosuite, Adobe Active Share og en 30-dagers prøveversjon av Iomegas QuickSync 2.

Iomega styler opp digital lagring

Ny Zip-drive

Også Zip 250-drevet har fått en full kroppsløftning. Den har nå blitt mye lettere og mindre, og klarer seg med strømmen den får fra vertsmaskinen gjennom USB-kabelen. Host Powered kaller Iomega denne finessen, og dette er ved siden av designet den viktigste nye egenskapen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Designet er nå i blått og sølv, med flere detaljer kun motivert av ønsket om å være visuelt tiltalende. Dette strider ikke mot de praktiske bruksegenskapene, og at den nå bare veier 255 gram gjør den enda mer attraktiv for brukere av mobil lagring.

Nye plater

Også 250 MB Zip-platene har fått ny design og er nå U-formede i stedet for firkantet.
Drevet leser selvsagt begge tidligere Zip-formater, på 100 og 250 MB.

Tester

Vi kommer tilbake til tester av disse nye lagringsenhetene så snart de er tilgjengelige.