Iomega lanserer kombinert USB 2.0/nettverksdisk

Nettverkslagring har lenge vært vanlig i større nettverk, men til små firmaer og hjemmenett har de vært for dyre. Nå kommer Iomega med en svært praktisk kombiløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iomegas nettverksdisk ser ut som en vanlig ekstern 3,5-tommers harddisk i et kabinett beregnet på plassering på skrivebordet. Forskjellen er at den også har 10/100 Mbit nettverksport i tillegg til USB 2.0, dermed blir det en langt mer fleksibel løsning.

Mange brukere, både i små firma og i hjemmet, ønsker å ha tilgang til felles lagring. Hittil har det vært nødvendig å bruke egne maskiner som filtjenere, eller at man må slå på den PCen med mest tilgjengelig harddiskplass, som blir brukt som filtjener. Begge disse løsningene er dyre og lite fleksible, samt krever strøm og utvikler unødvendig varme.

Med Iomegas nettverksdisk kobler du bare disken til ruteren i nettverket, som de aller fleste små nettverk allerede har installert i forbindelse med internett-tilgang. Så installerer du drivere for alle PCene som skal ha tilgang til disken. Dermed er den tilgjengelig for alle PCen på nettverket.

Programvaren støtter foreløpig bare Windows 2000 og XP, men det vil komme oppdateringer som gjør den kompatibel med eldre utgaver av Windows.

Det er to modeller med kapasitet på 120 GB eller 250 GB. Prisen er satt til 299 dollar for den lille og 429 for den store utgaven. Diskene skal være klare for levering i slutten av desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!