Iomega fortsatt på hugget

Markedet for flyttbare lagringsenheter har forandret seg totalt i løpet av de siste årene. Dette har de ledende produsentene av disse produktene fått erfare. Men Iomega satser friskt videre med nye produktlanseringer, bygget både på egen og andres teknologi.

Iomega er i dag mest kjent for sine Zip-drev, som gir 100 MB kapasitet på en plate som ligner en diskett. Denne finnes også i en versjon som håndterer 250 MB, men denne er nyere og er foreløpig ikke på langt nær så utbredt.

Jaz er en annen produktfamilie, med flyttbare lagringsmedia på 1 og 2 GB. Disse er basert på harddiskteknologi, og brukes først og fremst i sammenhenger hvor det skal jobbes videre med dataene direkte på lagringsmediet. Her snakker vi om grafisk bransje og i noen grad også i forbindelse med lyd og video.

Click! er den siste produktfamilien, med flyttbare lagringsmedia på størrelse med en stor mynt. Disse er beregnet på å brukes sammen med bærbare datamaskiner, digitale kameraer, MP3-spillere og andre små digitale apparater. Lagringskapasiteten er på 40 MB og prisen i nærheten av hundrelappen når du kjøer flere av gangen.

Konkurranse

Iomega har hatt stor suksess med sine produkter, og bidro til at den tidligere erkekonkurrenten SyQuest måtte legge inn årene. Tidligere hadde SyQuest utkonkurrert Iomega sine Bernoulli-drev, men Zip var helt overlegen og det er hittil solgt over 32 millioner drev og mer enn 200 millioner Zip-disker.

Men CD-brennerne og CD-RW har vokst kraftig, og utkonkurrert Zip og Jaz i mange sammenhenger. Siden harddisker har blitt så billige, er det mange som dedikerer 20 GB harddisker i flyttbare kassetter til mediaprosjekter. Å basere seg på å bruke mange Jaz-plater for å oppnå samme kapasitet er ikke lenger det eneste alternativet.

Derfor lanserer Iomega en flyttbar 4x4x6x USB-basert CD-RW-brenner, som tar opp konkurransen med de nye utfordrerne.

Merkenavn

Iomega har et sterkt merkenavn, og dette er vesentlig for mange når de skal velge et produkt. Derfor kalles den nye CD-RW-brenneren for ZipCD 650.

Det følger også med programvare som gjør det enkelt å bruke ZipCD til flere oppgaver enn vanlig CD-brenning. Spesielt er det lagt vekt på gode og brukervennelige løsninger for sikkerhetskopiering.

Til test

Vi har mottatt et testeksemplar av ZipCD, og du vil finne omtalen av denne i løpet av få dager, under vår test av CD-brennere.