InviteShare

Får du ikke tak i invitasjon til "eksklusive" nettsteder som Pownce eller Joost? Det finnes en løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selve Nettet er for alle, men ikke alt på Nett er for alle. Det har vi begynt å skjønne etter at mange nettsamfunn og -jenester krever at du faktisk blir invitert for å kunne bli med i det gode(?) selskap.

Det er selvfølgelig litt dumt, for det er ikke alle som har (eller vil ha) venner som kjenner noen som kjenner noen som alltid er først i køen når noen deler ut invitasjoner. Så når vi for eksempel skriver om fremtidens nett-TV er det et fåtall som faktisk kan bli med på moroa. Og da tar det jo bort litt av hele poenget.

Vi eksperimenterte derfor i forrige uke med å dele ut noen invitasjoner til Pownce, hvorpå vi håpet at gode DinSide-lesere ville dele ut noen av sine invitasjoner med andre. Vi er redd mange av de som ønsket en invitasjon ikke fikk, men diskusjonstråden kan godt ha satt DinSide-rekord. Ingen umiddelbar suksess for noen andre enn de som liker litt spesielle rekorder altså.

Men det er likevel håp for deg som aldri fikk en Pownce- eller Joost-invitasjon. Noen har nemlig satt dette i system, og det systemet staves I-n-v-i-t-e-S-h-a-r-e.

InviteShare - gi og få

Konseptet er egentlig nokså enkelt. Brukere som har lyst på en invitasjon til en av de mange (i skrivende stund 42) nettjenestene kan registrere seg på InviteShare og leve i håpet om at noen vil sende dem en invitasjon. Det krever ingenting i gjengjeld, men poenget med hele greia er at du også skal gi tilbake.

image: InviteShareNoen få av de mange tjenestene som du kan få tilgang til med hjelp fra InviteShare.

Aktive brukere (altså som ikke bare får, men også gir) får bedre samvittighet, karma og intern status. Dessuten skal det gjøre at du prioriteres når du selv ber om invitasjoner.

Poenget er altså å gi invitasjoner så det svir. Til gjengjeld kan du snart sitte med konto på både Pownce og Joost og Oink og et par dusin andre siter som verken du eller vi har hørt om før i dag. Hippere enn det blir du nærmest ikke!

image: InviteShare


InviteShare har akkurat nå rett over tretten tusen registrerte brukere. I tillegg til å tigge invitasjoner av hverandre kan de kan boltre seg på et nystartet forum og diskutere til krampa setter inn. InviteShare tar dessuten imot forslag til nye siter dersom du skulle komme over et nytt nettsted som er "invite only".

Det er altså bare å taste inn www.inviteshare.com i adresselinja på nettleseren din, registrere deg med brukernavn og passord, logge inn og bli med på invitasjonssirkuset.