Internettvitsenes opprinnelse

Lurer på hvor de forskjellige MEME-ene egentlig kommer fra, er denne videoen det du har lett etter.

<B>NOT SURE IF...</B> "Futurama"s Fry i et usikkert øyeblikk er et eksempel på en av nettets aller mest populære MEMEs. Videoen under viser akkurat hvilken scenen den er hentet fra.  Foto: SKJERMDUMP
NOT SURE IF... "Futurama"s Fry i et usikkert øyeblikk er et eksempel på en av nettets aller mest populære MEMEs. Videoen under viser akkurat hvilken scenen den er hentet fra. Foto: SKJERMDUMP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du som undertegnede en daglig (mis)bruker av det populære, men også litt interne nettsamfunnet Reddit, blir du utsatt for en drøss med såkalte MEMEs.

Det er de bildene med tekst over og under, som gjerne kommenterer noe dagsaktuelt på mer eller mindre humoristisk vis.

Wikipedia kaller det for «visuelle vitser som varieres i ulike digitale kontekster», hvis det skulle være noe mer oppklarende.

Obskure

TYPISK: En typisk Scumbag Steve-MEME.  Foto: SKJERMDUMP
TYPISK: En typisk Scumbag Steve-MEME. Foto: SKJERMDUMP Vis mer

Vel, det finnes mange av dem, og noen av dem er svært så obskure. Nettstedet Knowyourmeme gir de deg en grundig bakgrunnshistorie på hvordan en MEME oppstod for første gang og hvem den egentlig inneholder, som for eksempel den fortsatt veldig populære «Scumbag Steve». En MEME mange bruker når de skal kommentere en venn eller bekjent som har oppført seg som en dust.

Og noen ganger blir det virkelig obskurt. «Yes, This is Dog»-MEME-en stammer for eksempel fra en serbisk film vi tipper ingen av oss har sett. (Den nettberømte hunden dukker forresten opp på 02:15).

Hvor har jeg sett den før?

Men mange av disse MEME-ene er også hentet fra kjente filmer eller TV-serier (eller nyhetsinnslag) som du har sett, som for eksempel «Am I the only one around here...» fra «The Big Lebowski».

Men det er ikke sikkert du husker akkurat den scenen MEME-en her hentet fra. Og det er her folkene i YouTube-kanalen Top10Memes vil hjelpe.

De har samlet noen av nettets aller mest populære MEMEs og viser akkurat hvor den opprinnelig hører hjemme.

Enjoy: