Facebook er en av de som vinner kampen om brukernes tid. Foto: Foto: Colourbox.com
Facebook er en av de som vinner kampen om brukernes tid. Foto: Foto: Colourbox.comVis mer

Internett i tall

Vet du hvor mange Google-søk som gjøres hver dag?

At nettet vokser for hver eneste dag som går, er det liten tvil om. Hver dag postes det millioner av bilder på Facebook, det foretas millioner av søk på Google og det kvitres millioner av små setninger på Twitter.

Nettstedet thefuturebuzz har samlet inn en haug av tall fra flere store nettjenester. Her er noen av de mest interessante:

140 nye Facebook-applikasjoner hver dag

Tallene fra Facebook ligger ute på Facebooks egne sider. Blant annet rapporterer de at det nå finnes 150 millioner aktive brukere fra 170 land, og til sammen bruker de 2,6 millarder minutter på Facebook hver dag. Det er nesten 20 minutter pr person i snitt!

Hver bruker har i snitt 100 venner, og Facebook mottar svimlende 700 millioner nye bilder hver måned.

Norske Facebook-passod stjålet

1.000.000.000.000 unike sider i Googles indeks

DET er mange sider, det. Google står også for rundt 2 milliarder søk hver eneste dag og taper rundt 800 millioner kroner (på annonseinntekter) i året på grunn av "I feel lucky"-søkeknappen som returnerer første treff automatisk. Hver dag er det 2 millioner mennesker som søker etter "Google" på Google.

412 år i YouTube-videoer

Du vil aldri rekke igjennom alle filmene på YouTube med mindre du har tuklet med genene dine, for de 70 millioner videoene tar over 400 år å se igjennom. Den mest sette videoen, Avril Lavignes musikkvideo "Girlfriend" har over 112 millioner visninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beregninger viser at Google må betale én million dollar pr dag for båndbredden YouTube krever, og det lastes opp en ny video sånn cirka hvert 4. sekund.

Slik lagrer du YouTube-videoer på harddisken

Over én millard Twitter-meldinger

Twitter blir stadig mer populært, og for ikke lenge siden ble tweet nummer én milliard postet. På denne siden ser du en "live" teller. Hver dag kommer det cirka 3 millioner nye meldinger.

Thefuturebuzz har også statistikk på Wikipedia, digg.com og nettets millioner av blogger. Du kan lese resten av tallene her: http://www.thefuturebuzz.com/2009/01/12/social-media-web-20-internet-numbers-stats/