Internet Explorers mange sikkerhetshull

Internet Explorers dårlige sikkerhet har lenge vært et faktum. I 2006 var den faktisk kritisk usikker i 284 av 365 dager.

Sikkerhet har kanskje vært hovedargumentet for å bytte nettleser fra Internet Explorer. Riktignok har den bedret seg betraktelig i den nye versjonen, versjon syv, men i 2006 var det først og fremst versjon seks som var installert på folks maskiner, og som repesenterte et gigantisk sikkerhetshull gjennom mesteparten av 2006.

Les også: Norsk Internet Explorer 7 er klar

The Washington Post har en egen seksjon viet til datasikkerhet, og gjennom hele 2006 har de monitorert sikkerhetshull i ulike programmer og operativsystemer.

Microsoft er først ut under lupen, og ekspertene hos den amerikanske avisen har funnet ut at nettleseren var kritisk sårbar 284 dager i fjor; altså var det 284 dager der det fantes ondsinnet kode spredd på nettet som utnyttet svakheter i nettleseren som ennå ikke var tettet igjen. I tillegg var det 98 dager i 2006 der det fantes sikkerhetshull som gjorde at kriminelle kunne stjele personlig og økonomiske data fra brukerne. "Kritisk", som er Microsofts mest alvorlige kategorisering av et sikkerhetshull, indikerer at feilen er så alvorlig at brukeren kan utnyttes ved bare å surfe innom en nettside eller klikke på en lenke.

Les også: Se den nye Internet Explorer



Til sammenligning var Firefox, en annen populær nettleser, kun kritisk sårbar i en nidagers periode i 2006.

Kilde: The Washington Post.

Relaterte artikler
  1. Firefox' finesser
  2. Webaroo