Internet Explorer med RSS?

NYHET: En ny versjon av Internet Explorer nærmer seg med stormskritt. Og samtidig lekker det ny informasjon om funksjonalitet i denne - blant annet støtte for RSS. Les mer her!

Det er gått noen måneder siden versjon 7 av Internet Explorer ble annonsert, men det har vært lite informasjon om hvilke teknologier den ville støtte. Det er imidlertid ingen hemmelighet at det stadig større presset fra Opera og Firefox gjør at nettleseren må være ganske nyskapende for å holde seg konkurransedyktig.

Nylig offentliggjorde Microsoft at den kommende utgaven av Internet Explorer vil støtte RSS, altså det populære verktøyet som brukes til å distribuere nyheter og andre tjenester fra diverse nettsteder.

Enkelt å bruke

Å abonnere på en RSS-feed skal fungere tilsvarende til å legge inn en nettside i bokmerkeoversikten. For å sjekke om feeden er oppdatert med ny informasjon er det bare å klikke på et ikon som blir plassert på verktøylinjen.

RSS skal i fremtiden også integreres i Longhorn-operativsystemet, og i følge Microsoft vil det åpne for nye måter å kommunisere med brukerne på.

RSS-standarden er allerde godt tilgjengelig via Opera eller Firefox, men når Microsoft tar det i bruk i sin fremdeles dominerende nettleser vil det mest sannsynlig åpne teknologien for massene.

Det ventes at en betaversjon av IE 7 blir sluppet i løpet av juli, og vi er selvsagt spent på å prøve den nye funksjonaliteten.

Her kan du også lese om tilleggsprogrammer til Internet Explorer som gir deg ny funksjonalitet.