Internet Explorer 9 - første smakebit

Nå kan du laste ned en såkalt Platform Preview-versjon av Internet Explorer 9.

Under utviklerkonferansen Mix 2010 i Las Vegas kunne Microsoft melde om at de har klar en tidlig prøveversjon av Internet Explorer 9. Denne versjonen gir en smakebit på noe av hva vi kan forvente oss i den ferdige versjonen.

DinSide Data har lastet ned og installert den, og det var tydelig en svært tidlig versjon det var snakk om, med store mangler på funksjonssiden. Det viktigste i denne versjonen er å synliggjøre en del nyheter i selve motoren - spesielt på grafikksiden og ny funksjonalitet innen levende innhold.

Les også: Nye Opera 10.5 er lekker!

Dette er nytt

Internet Explorer 9 skal for eksempel dra full nytte av grafikkprosessoren i opptegning av sider, og utviklere kan dermed lage krevende grafiske applikasjoner ved hjelp av CSS3, DHTML og javascript. En helt ny javascript-motor skal være på plass, og den skal følge standardene til punkt og prikke, ifølge vår kilde Neowin.

Nytt i Internet Explorer 9 er også støtte for HTML5, som av mange regnes som fremtiden hva angår video og interaktivitet på nettet, etter Flash og Silverlight.

Bedre arkfaner

På grensesnitt-siden er det fortsatt lite som er avslørt, men ifølge Neowin skal blant annet arkfane-funksjonalitet og muligheter bli vesentlig utvidet. Dette er imidlertid ikke på plass i Platform Preview-versjonen. Der er ikke faner i det hele tatt. Ikke adressefelt heller, du må taste inn adressen fra nedtrekksmenyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide følger selvfølgelig med, og kommer med mer informasjon om nyhetene når de er klare. Inntil da kan de mest nysgjerrige prøve Internet Explorer 9 Platform Preview (14 MB nedlasting). Og for ordens skyld: Den støtter kun Windows Vista og Windows 7, og erstatter ikke tidligere versjoner av IE, men installeres ved siden.

Les også: Nå får du alle nettsider på norsk

OPPDATERT: Vårt søstermagasin Digi.no er tilstede på Mix 2010, og har gått Internet Explorer 9 nærmere i sømmene.