Internet Explorer 8 er klar

Microsoft er klar med sin åttende utgave av verdens mest brukte nettleser, og du kan laste den ned nå.

Internet Explorer har tapt markedsandeler de siste årene, først og fremst til Firefox og Safari. Likevel er det verdens desidert mest brukte nettleser, med mer enn 67% markedsandel, i følge Net Applications.

Bedre standardstøtte

Noe av kritikken mot Internet Explorer er at den ikke alltid har fulgt W3C-standardene, noe som blant annet har medført at nettsteder har måttet lage flere versjoner av sidene sine for å sikre at de vises riktig i alle nettlesere. Nå lover imidlertid Microsoft at denne tiden er over, og hevder at de har fulgt W3C til punkt og prikke i Internet Explorer.

- Vi har også bakt inn noen IE-spesifikke tillegg, men koden er åpen og tilgjengelig for andre nettlesere som skulle ønske funksjonaliteten, sier Rune Zakariassen, produktekspert hos Microsoft, til DinSide Data.

TEST: Internet Explorer 8 Release Candidate

Raskere tilgang

Rune Zakariassen hos Microsoft demonstrerer nyhetene i Internet Explorer 8
Rune Zakariassen hos Microsoft demonstrerer nyhetene i Internet Explorer 8 Vis mer


Han fremhever spesielt tre nyheter som spesielt interessante i denne sammenheng, Web Slices, Accellerators og Visual Search. Web Slices er rett og slett deler av en nettside som kan vises i det nye Favoritter-feltet under adressevinduet, Accellerators er en rekke relevante valg som dukker opp når du merker et ord og høyreklikker det (for eksempel publisering på Facebook, søk med Sesam osv), mens Visual Search er tillegg til søkefeltet som returnerer både bilder og tekst, og som kan gjøres site-spesifikt.

I tillegg skal sikkerheten være betydelig oppgradert, hver fane kjøres i separate prosesser (man slipper da at hele nettleseren krasjer bare fordi én fane gjør det), og man kan surfe uten å legge igjen surfespor ved hjelp av det nye InPrivate-moduset.

DinSide Data testet en såkalt Release Candidate av Internet Explorer 8 tidligere i vår. Der tok vi for oss de viktigste nyhetene. Du finner artikkelen her.

Kommer i dag klokka 1700

Internet Explorer 8 blir lagt ut til nedlasting 19. mars kl 1700 norsk tid, fra denne siden.

Den vil også bli tilgjengelig via Windows Update, men ikke som obligatorisk oppgradering før etter en viss tid, i følge Zakariassen.

Les også:
Må du ha Internet Explorer 6, sa du?