Internet Explorer 5.5 oppdatert

I det stille har Microsoft lagt ut en oppdatering (Service Pack 1) til Internet Explorer 5.5. Her er en oversikt over hva som er rettet og nytt i pakken.

Du kan ikke forvente deg de store nyhetene med tanke på funksjoner i denne oppdateringen. Men den inneholder likevel flere elementer som gjør den verdt nedlastingstiden.

Færre krasj

Oppdateringen retter en rekke småfeil av den typen som gjerne fører til at Internet Explorer krasjer. Siden Internet Explorer er så tett integrert med Windows, er det også sannsynlig at Windows blir mer stabil etter at oppdateringen er på plass. Dette er isolert sett mer enn god nok grunn til å installere pakken.

Internet Explorer har blant annet krasjet hvis du avbryter flere nedlastinger, på grunn av ulike minnelekkasjer og ved frakobling av RAS-tjenester. Alt dette er nå rettet.

Ønsker du å kikke på den komplette listen over programfeil som er rettet, er denne artikkelen i Microsoft Knowledge Base et godt utgangspunkt.

I tillegg retter pakken sikkerhetshullene som Internet Explorer har vært belemret med. Synes du dette er viktig, er derfor denne service-pakken en god anledning til å få alle oppdateringene på plass i stedet for å installere dem enkeltvis.

Diverse småting

I tillegg til at sikkerhet og småfeil nå er blitt bedre, er det også kommet en ny funksjon for å administrere oppkobling til Internett på en enklere måte. Den nye funksjonen kalles ”Connection Manager”.

I tillegg er forhåndsvisningen forbedret slik at den nå skal være enda mer nøyaktig. Oppdateringen har også forbedret støtte for dynamisk HTML og Cascading Style Sheets, som gjør at nettsteder som bruker slike virkemidler vil fremstå nærmere det utviklerne hadde tenkt.

9 MB i standardinstallasjonen

Hvis du ønsker å oppdatere din egen installasjon, kan du laste ned nødvendige filer fra denne siden. Først laster du ned et lite installasjonsprogram på noen hundre KB. Dette brukes til å velge hvor mye du vi laste ned. Standardinstallasjonen er på 9 MB. Minimumsinstallajonen er på 6 MB.

Ikke på norsk!

Vær oppmerksom på at denne oppgraderingen ikke foreligger på norsk. Hvis du installerer den i en norsk utgave av Windows, vil alle menyer og dialogbokser heretter dukke opp på engelsk. Dette er i seg selv ikke noe stort problem, men blanding av språkversjoner frarådes generelt, og kan lett føre til at PCen din blir ustabil.

Skal, skal ikke

Det er ikke alltid like lett å vurdere om slike oppdateringer er verdt bryet med å laste ned. Men i dette tilfellet er det ikke noen tvil. Så lenge Microsoft retter feil som gjør at Internet Explorer blir mer stabil, er dette mer enn god nok grunn til å installere.