Internet Explorer 5.5 nesten klar

Mens Netscape enda ikke har klart å få versjon 5 av communicator klar, er Microsoft nesten klar med Internet Explorer 5.5. Nå er beta 2 sluppet, og her er noen av nyhetene du kan forvente å finne i denne versjonen.

Netscape begynner etterhvert å ligge håpløst langt etter erkerivalen Microsoft, og markedandelene er som kjent sterkt synkende. Nå kommer Internet Explorer 5.5, og selv om listen over nyheter som er kjent så langt ikke er imponerende lang, inneholder den flere elementer mange vil sette pris på.

Delta i diskusjonen nederst i denne artikkelen.

Bedre multimedia

Mange av oss som steller med Internett på heltid tror at fremtiden kommer med Internett-tjenester som er betydelig fyldigere enn i dag. Microsoft er tydeligvis enig i dette, og IE 5.5 får nå støtte for SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language) som er en metode for å synkronisere alle typer mutlimedia-elementer på en nettside. Dette er et kodespråk som har mange fellestrekk med HTML, og lar utviklere f.eks. lage lenker i videostrømmer eller flytende overganger mellom bilder. Med SMIL kan du med andre ord forvente nettsider som ligner på CD-ROM-produksjoner.

Bedre støtte for avanserte funskjoner

Den nye versjonen har bedre støtte for Cascading Style Sheets (CSS) og DHTML. Førstnevnte er en metode for å formatere mange nettsider med maler, slik at utviklere slipper å redigere hver enkelt side f.eks. ved endringer i designet på et helt nettsted. Det holder å endre malen.

DHTML er funksjoner for å lage bedre interaktivitet på nettsiden, men det har så langt vært så lite standardisert at det har vært vanskelig for utviklere å bruke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre ytelse og kjappere utskrifter

IE 5.5 har nå fått en forhåndsvisning av utskrifter som skal gjøre det enklere å formatere nettsider for utskrift. På akkurat dette punktet ligger Microsoft allerede flere hestehoder foran Netscape. Utskriftsfunksjonene i Netscape 4.7 svikter ofte. Dette har vi i DinSide fått mange tilbakemeldinger på siden Netscape ofte ikke fungerer ved utskrift av våre sider.

Microsoft jobber også med å forbedre den generelle ytelsen i IE, noe blant annet den norske nettleseren Opera har bevist er mulig.

IE 5.5 vil bli fritt tilgjengelig som en oppgradering til Windows 95/98, men vil ikke bli lagt inn i installasjonen av Windows 2000 når den slippes om kort tid. Windows 2000 vil istedet få Internet Explorer 5.01 som en del av standardinstallasjonen.

(kilder: Techweb, Cnet, Ziff-Davis)

Har du kommentarer og tanker om nettleserkrigen? Delta i diskusjonen under: