Intels nye P4-prosessor er raskest

Med introduksjonen av i850E-brikkesettet og den nye 2533 MHz Pentium4-prosessoren i forrige uke, er det igjen Intel som har den raskeste PC-prosessoren. Det begynner å bli lenge siden sist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samtlige ytelsestester foretatt av det anerkjente nettstedet Tom's Hardware Guide, vinner 2533 Mhz-prosessoren fra Intel foran AMDs flaggskip Athlon XP 2100+.

Nytt brikkesett og raskere minne

Den nye prosessoren kjører på kvadruppel 133 MHz FSB, mens tidligere utgaver av Pentium4-prosessorer kjører på 4x100 MHz FSB. Derfor har Intel modifisert den eksisterende i850-brikken slik at denne støtter de nye bushastighetene, og navnet på den modifiserte brikken har fått navnet i850E.

33% økning i båndredde på prosessorbusen og det nye PC1066 RDRAM-minnet fra RAMBUS har gitt Pentium4 et skikkelig spark på ytelsessiden, i følge Tom's Hardware Guide. Det finnes foreløpig kun et fåtall hovedkort på markedet som er utstyrt med den nye brikken.

AMD-hevn like om hjørnet?

Det alle venter på nå, er at AMD skal lansere sin nye Athlon XP 2200+, som vil være basert på den nye .13-mikron Thoroughbred-teknologien fra selskapet. I følge AMD vil den nye teknologien blant annet åpne for langt høyere klokkehastigheter, slik at luken opp til Intel igjen kan tettes. Det knyttes også stor spenning til AMDs 64-bits prosessor Clawhammer, som ventes på markedet mot slutten av året.

Med nye og effektive produksjonsmetoder hos Intel, ventes prisene på Pentium4-prosessorene å falle kraftig i tiden fremover. Men pr i dag er det fortsatt Athlon-prosessorene fra AMD som gir best ytelse pr GHz og beste kombinasjon av pris og ytelse. Enn så lenge.

Kilde:
Tom's Hardware Guide