Intel senker SSD-prisene

Nå begynner SSD å komme i siget, og Intel tar et par grep

Prisutviklingen på SSD er gunstig for oss forbrukere, selv om det enda er et stykke ned til et komfortabelt leie hvor SSD som systemdisk blir en selvfølge.

En størrelse på 120 GB for en SSD er midt i blinken for de aller fleste, da er det plass både til operativsystem, programmer og en god del brukerdata. Trenger man mer plass til brukerdataene legger man disse på en ekstra disk i en stasjonær PC, eller på en ekstern disk til en bærbar.

Intel har hittil ikke hatt denne størrelsen i sitt utvalg, det var enten 80GB eller 160GB. Prisen på 80GB var også nesten like høy som konkurrentenes 120GB.

Nye priser

Intel har bestemt seg for å ta opp konkurransen og lanserer nå en ny SSD på 120 GB. Samtidig setter de ned prisene på de andre størrelsene.

De amerikanske listeprisene er:

• Intel X25-V 40Gb $99
• Intel X25-M 80Gb $179
• Intel X25-M 120Gb $239
• Intel X25-M 160Gb $399

Regner man dette om til norske priser eks mva og legger til 25% mva får vi ca 1800 kroner som listepris for 120 GB, og gateprisen vil da muligens bli noe lavere.

Da legger intel seg rett under prisleiet til OCZ, Corsair, Kingston og WD, og litt under Crucial som ligger et par hundre kroner over med sin 128GB utgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye prisene og den nye disken skal være tilgjengelig i god tid før jul.

Mer info om Intel SSD finner du her

Du finner også en video på YouTube