Den tidligere konkurrenten til Intel, Cyrix, har i flere år vist frem denne prototypen på en trådløs "informasjonsplate". Nå kommer antageligvis Intel med produkter som det faktisk er mulig å få tak i. Foto: tk
Den tidligere konkurrenten til Intel, Cyrix, har i flere år vist frem denne prototypen på en trådløs "informasjonsplate". Nå kommer antageligvis Intel med produkter som det faktisk er mulig å få tak i. Foto: tkVis mer

Intel satser på nye Internett-produkter

Trodde du Internett bare hører hjemme på en PC? Da er flere av verdens ledende teknologiselskaper uenige med deg, og du vil sannsynligvis se mange nye produkter basert på Internett i løpet av kort tid. Nå har også Intel flagget at de vil satse på dette.

Internett er en banebrytende teknologi i seg selv, men evnen til å forandre våre medievaner er knyttet opp til tilgjengelighet og brukervennlighet. Så langt har bruk av Internett vært knyttet sterkt opp til PCen, men dette er bare en overgangsfase. Snart vil du se telefoner og flate "informasjonsplater" som har Internett som informasjonsbærer, uten at du trenger å vite et kvekk om PC-teknologi.

Intel satser

I disse dager foregår messen "Consumer Electronics Show" i Las Vegas, og det er åstedet for å vise frem ny teknologi som kommer på markedet. I går uttalte visepresidenten i Intels gruppe for hjemmeelektronikk, Claude Leglise, følgende:

- Vi ser for oss en hel familie av enheter for vanlige forbrukere. Det vil bli store, det vil bli små. Noen vil se ut som en telefon, andre som en skjerm.

Hele denne satsningen er nedfelt i en strategi som har vært i trykkokeren i 18 måneder. I løpet av få dager vil alle detaljene bli offentliggjort, og det er ventet at Intel klart og tydelig vil signalisere at selskapet ikke lenger skal være så ensrettet mot PCer.

Selges som mobiltelefoner?

Tenk deg en verden hvor abonnementsselgeren i Aftenposten eller Bergens Tidende tilbyr deg en flat elektronisk plate (gratis) i stedet for å få avisen i papirutgave. Hvis utstyret hadde vært komplett, ville undertegnede slått til på flekken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne dingsen tillater at du ringer til en hvilken som helst telefon over Internett, og den ble vist frem på Comdex 98. Når Intel kommer med sine produkter, vil de kanskje være litt mer elegante? Foto: tk
Denne dingsen tillater at du ringer til en hvilken som helst telefon over Internett, og den ble vist frem på Comdex 98. Når Intel kommer med sine produkter, vil de kanskje være litt mer elegante? Foto: tk Vis mer

Det er akkurat denne typen konsepter Intel har i tankene, og planen er i første omgang å samarbeide med store Internett-tilbydere som igjen skal tilby produktene til sine kunder. Enten gratis eller for en lav pris. De første produktene kan faktisk dukke opp allerede til sommeren.

Intel ser også for seg at introduksjonen i markedet kan foregå på samme måte som mobiltelefoner ble introdusert, med svært lave priser mot at kjøperen forplikter seg til noe (bindingstid på abonnement eller noe reklameorientert?) som Internett-tilbyderen kan tjene penger på.

Prototypene har vært klare lenge

Allerede På Comdex 98 ble det vist frem en rekke prototyper av produkter som kan vise seg å bli realiteter nå. Det at Intel satser på dette markedssegmentet er kanskje nettopp det som skal til for at det vil løsne.

Er det på tide å dumpe PCen? Delta i diskusjonen under: