Intel øker farten

Intels nye brikkesett får støtte for dobbelprosessorer, dobbelt så rask grafikk, og systembussen øker til over 1 GHz. Fujitsu Siemens blir først ute med maskinene, som også blir helt "grønne."

Brikkesettet er motorveien som forbinder prosessoren med resten av maskinen. Nå blir Intels variant raskere.
Brikkesettet er motorveien som forbinder prosessoren med resten av maskinen. Nå blir Intels variant raskere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intel lanserer nå det første brikkesettet for de budsjettbevisste som ønsker støtte for de kommende Pentium D-prosessorene med to prosessorer i prosessoren - og Fujitsu Siemens blir de første på markedet med de hele maskinene.

Intels nye brikkesett blir hetende 945G, og blir først og fremst raskere på grunn av systembussen på 1066 MHz i forhold til dagens brikkesett som bruker 800 MHz - en økning på omtrent 20 prosent.

Bedre integrert grafikk

image: Intel øker farten


Det vil si at brikkesettene kan flytte data mellom prosessoren og minnet langt raskere enn tidligere, og det åpner for bruken av enda raskere DDR2-minnemoduler på 667 MHz. Tidligere har bare 955X-brikkesett støtte dobbelkjerneprosessoren Pentium D og Extreme Edition 840, og selskapet har manglet et tilbud i mellomsjiktet med integrert grafikk.

Derfor 945G-brikkesettet. Med dette blir det også raskere grafikk fra prosessorgiganten - som faktisk også er verdens største produsent av PC-grafikk, takket være de integrerte brikkene på hovedkort over hele verden. 945G får følge av grafikkbrikken GMA 950 - som støtter HDTV-akselerasjon og doble skjermer. I tillegg hevder Intel at brikken er dobbelt så rask som den forrige, som var over dobbelt så rask som den før.

image: Intel øker farten


Fujitsu Siemens med Esprimo

Fujitsu Siemens brukte anledningen - en felles pressekonferanse med Intel i går - til å lansere Esprio-merkenavnet. Denne blir betegnelsen på selskapets kontormaskiner fremover - og de blir i følge Fujitsu Siemens ikke bare de første PCene med Intels 945G-brikkesett, men også de første som følger EUs nye miljøkrav.

Esprio-serien blir laget uten å bruke bly i loddingen av hovedkortene, og selve komponentene skal inneholder mindre enn en prosent bly. Det tilsvarer en innsparing av utslipp i størrelsordenen 4,5 tonn bly i året, i følge Fujitsu Siemens.

98 prosent resirkulert

Selskapet skal også resirkulere 98 prosent av innholdet i PCene, og de sparer også litt strøm - gjennom å plugge strømmen inn i PCenes strømforsyning slås skjermen av sammen med maskinen, i stedet for å stå på over natten som så ofte ellers er tilfellet.

Mer informasjon om Esprio-serien finner du på Fujitsu Siemens sine hjemmesider.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!