Den er blitt høyere, men fortsatt er det snakk om en meget liten PC. Nå med mulighet for massevis av lagringsplass. Foto: Intel
Den er blitt høyere, men fortsatt er det snakk om en meget liten PC. Nå med mulighet for massevis av lagringsplass. Foto: IntelVis mer

Intel NUC får plass til harddisk

Den måler bare 11 x 11 cm, men kan likevel erstatte en vanlig, stasjonær PC med Windows 8.1.

Intel NUC (Next Unit of Computing) er en serie små mini-PC-er. Vi har omtalt dem flere ganger tidligere, senest i denne testen som ble publisert i går.

Endelig plass nok

Maskinene er så små at de ikke har hatt plass til vanlige harddisker/SSD-er i 2,5"-utforming, men det blir det nå en endring på. Intel har nemlig nettopp annonsert modellene D34010WYKH og D54250WYKH, som begge har fått plass til både en mSATA-basert SSD og en 2,5" harddisk/SSD på inntil 9,5 mm tykkelse. I skrivende stund fås disse med inntil 1,5 TB kapasitet.


Denne muligheten har imidlertid ført til at enheten er blitt 5,15 cm høy, men måler fortsatt bare 11,6 x 11,2 cm i bredde og dybde.

Les også: Denne mini-PC-en har ingen vifter

Støtter 4K-video

Mest potent av de to modellene er sistnevnte, som er utstyrt med en dobbelkjernet Intel Core i5-4250U-prosessor (Haswell) og kan konfigures med maks 16 GB RAM.

Denne har Intel HD 5000-grafikk, 1 HDMI 1.4a- og en Mini DisplayPort 1.2-port med støtte for 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) på TV eller ekstern skjerm.

I tillegg har den fire USB 3.0-porter (to foran og to bak), samt støtte for gigabit kablet nettverk. På innsiden sitter det et miniPCI-spor der man kan sette inn et trådløst nettverkskort.


Godt nok for de fleste, mener vi

Dette gir mer enn nok datakraft for den jevne PC-bruker. Som vi skrev i vår test; NUC har utmerket ytelse, er fleksible i bruk, og enkle å oppgradere når man ønsker større kapasitet.

Pris og tilgjengelighet finner du i boksene over til høyre.

Få også med deg testen vår