Intel med PC på pinne

Gjør en hvilken som helst skjerm med HDMI-inngang til en fullverdig datamaskin.

<b>DIN NESTE STUE-PC?</b> Intels nye pinne-PC er en hendig liten dings. Perfekt for deg som ønsker et mediesenter i stua? Foto: INTEL / ALL OVER PRESS
DIN NESTE STUE-PC? Intels nye pinne-PC er en hendig liten dings. Perfekt for deg som ønsker et mediesenter i stua? Foto: INTEL / ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PC-er blir stadig mindre, og i dag får man faktisk stappet en datamaskin i minnepinne-format.

Intels nye Compute Stick er ferskeste eksempel på det, lansert på årets CES-messe i Las Vegas.

Det er riktignok en HDMI-dongel, ikke en tradisjonell usb-minnepinne, og den skal altså kobles i en skjerm med HDMI-inngang, det være seg skrivebordsskjermen din eller TV-en i stua.

LES OGSÅ: Her er fremtidens stasjonære PC-er

Kjører Windows 8

EKSTERN STRØM: Compute Stick får strøm fra en mikro-usb-kontakt, det holder ikke å bare plugge den i HDMI-porten. Foto: INTEL
EKSTERN STRØM: Compute Stick får strøm fra en mikro-usb-kontakt, det holder ikke å bare plugge den i HDMI-porten. Foto: INTEL Vis mer


Compute Stick er en fullverdig PC som kjører Windows 8.1, og er utstyrt med en firekjerners Intel Atom-prosessor, en liten og strømgjerrig prosessor laget for mobile enheter.

Den har 32 GB intern lagringsplass som kan utvides med mikro-sd-kort, 2 GB RAM og støtte for både Wi-Fi og Bluetooth. Den har også en usb-port.

LES OGSÅ: Fem spennende PC-er fra CES-messen

Fin på farten?

Men hva skal den brukes til? Ifølge Intel byr den på «nok lagring og ytelse til at du kan bedrive lett produktivitet, besøke sosiale nettverk, surfe på nettet eller streame media, som Netflix, Hulu eller spill».

Som Slashgear skriver, kan det være et kjekt alternativ når du reiser, så lenge du har med deg mus og tastatur.

Ønsker du en lignende løsning til kun streaming av media, kan imidlertid løsninger som Google Chromecast være et like bra og langt billigere alternativ - til bare 279 kroner.

Pris og tilgjengelighet

Compute Stick vil nemlig koste 149 dollar, omlag 1.150 kroner. Den kommer også i en utgave med Linux til bare 89 dollar, nesten 700 kroner, men da har den bare 8 GB lagringsplass og 1 GB RAM.

Pinne-PC-en skal komme i salg i mars. Norske priser og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Nestegenerasjons bærbare blir vifteløse