Intel lanserer Pentium 4 - Extreme edition

Synes du PCen begynner å bli i tregeste laget? Fortvil ikke. Intel lanserer nå en Pentium 4-prosessor på 3,2 GHz med hele 2 MB tredjenivå hurtigminne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye prosessoren, som har fått navnet Pentium 4 with Hyperthreading Technology, Extreme Edition, vil være på plass hos utvalgte PC-produsenter i løpet av høsten, i følge en pcworld.com

Virker på eksisterende hovedkort

Prosessoren vill altså være utstyrt med et tredjenivå hurtigminne på 2 MB, som i følge Intel skal gi et kraftig løft i ytelsen i krevende oppgaver, som for eksempel grafikkintensive spill. Dagens P4-prosessorer har 512 KB annetnivå hurtigminne, men ikke noe hurtigminne på tredje nivå. Den første ekstrem-prosessoren er en 3,2 GHz-utgave, samme klokkehastighet som dagens raskeste "standard" Pentium 4-prosessor.

- Den nye prosessoren vil fungere med eksisterende Pentium 4-hovedkort, sier Louis Burns, som sitter i ledelsen i Intel, og bekrefter samtidig at prosessoren er først og fremst tiltenkt de mest krevende spillerne.

Stor ytelsesøkning

2 MB tredjenivå hurtigminne vil garantert gi bedre ytelse, kanskje så mye som 15 - 20 % høyere ytelse enn dagens Pentium 4-prosessor på samme klokkehastighet, i følge Kevin Krewell, analytiker hos MicroDesign Resources.

For dyr?

Men som med alt nytt må du belage deg på å betale dyrt for den nye prosessoren, som i følge Krewell i praksis tilsvarer en Xeon MP-prosessor. Prisen er foreløpig ikke kjent, men den vil derimot bli en del billigere enn Xeon-prosessoren.

Det burde den da også være; listeprisen på en 2,8 GHz Xeon MP-prosessor er, i følge pcworld.com, 3.692 amerikanske dollar, eller rundt 27.000 kroner...

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!