Intel klar med andre generasjon Core-prosessorer

Dette vil gjøre PC-ene mye raskere og mindre strømkrevende, hevder Intel.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Køen utenfor lokalene til Intel-pressekonferansen på giganthotellet The Venetian var ikke bare lange, når dørene først åpnet viste det seg at det slett ikke var plass til alle journalistene som ville inn (se video nederst).

Forbedringer på flere plan

Men de som fikk plass fikk blant annet høre om en ny generasjon PC-prosessorer i Core-familien, om nye grafikkløsninger og om oppgraderte brikkesett for trådløs kommunikasjon - spesielt myntet på trådløs overføring av HD-video mellom enheter.

De nye i3, i5 og i7- "Sandy Bridge"-prosessorene (mer enn 20 av dem ble lansert) kommer med 2 eller 4 kjerner. Alle har innebygd grafikkprosessor som skal yte bedre blant annet til 3D-grafikk og HD-video, men kanskje viktigere - dette skal skje uten at strømbruken går i været. Det er spesielt hyggelig for brukere av bærbare PC-er.

Grafikkprosessoren skal videre være den første basert på 32nm produksjonsteknikk.

Lynrask videokonvertering

En annen kjekk nyhet er at prosessorene skal være i stand til å konvertere og komprimere video i langt høyere hastighet enn tidligere, ved bruk av programmer som utnytter dette. Intel demonstrerte hvordan en fire minutter lang HD-video ble konvertert til bruk på iPod i løpet av 16 sekunder.

Intel demonstrerte videre hvordan de nye prosessorene parkerte tidligere generasjoner totalt ved tunge Excel-kalkulasjoner og operasjoner i Adobe Lightroom. Her snakker vi om påfallende forskjeller, i hvertfall hvis vi skal tro demonstrasjonen.

Å øke og senke prosessorytelsen etter behov er også en viktig egenskap, og dette skal være forbedret med introduksjonen av Turbo Boost Technology 2.0, ifølge Intel.

Bred støtte

En rekke PC- og hovedkortprodusenter har samtidig annonsert nye produkter som benytter seg av de nye prosessorene og arkitekturene, melder selskapet. Dette var også ventet.

Videoen under viser køen utenfor konferansesalen, 40 minutter før oppstart:


Du finner mer informasjon om nyhetene hos Intel.

Flere saker fra CES 2011.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer