Intel klar med 850 MHz Pentium III for bærbare

Hastigheten på bærbare fortsetter å øke, nå er det snart mulig å kjøre på hele 850 MHz.

Mandag den 25. september lanserer Intel tre nye prosessorer i sine serier for bærbare PCer. I tillegg til toppmodellen kommer det en modell på 800 MHz.

Begge utgavene benytter Intels SpeedStep-teknikk, som reduserer hastigheten, og dermed strømforbruket, når PCen kjører på batteri.

850 MHz-utgaven vil gå ned til 700 MHz ved batteridrift, mens 800 MHz-utgaven vil gå ned til 650 MHz.

Forrige toppmodell i denne serien hadde en klokkehastighet på 750 MHz.

Også ny Celeron for bærbare

For bærbare PCer i den lavere prisklassen tilbyr Intel mindre strømkrevende utgaver av sin Celeron-prosessor. I denne omgang lanserer de en ny toppmodell også i denne serien, som kjører på 700 MHz.

Den tidligere toppmodellen kjørte på 650 MHz.

Allerede klar til levering

Intel klar med 850 MHz Pentium III for bærbare

Flere av de største leverandørene av bærbare PCer er allerede klare med nye modeller som bruker de nye prosessorene. Dell har allerede annonsert sine nye modeller i Latitude-serien, og Compaq og IBM ligger vanligvis ikke langt etter i løypa.

Denne lanseringen vil muligens gi et lite prisfall på de eksisterende bærbare modellene hos de forskjellige leverandørene. Er du i markedet for en kraftig bærbar, så er det i hvert fall ikke noe å tape på å høre hos de forskjellige leverandørene om det er noen prisnedgang i vente...

Artikkelen fortsetter under annonsen