Intel hopper på MP3-bølgen

Stadig flere store produsenter lanserer digitale musikkspillere. Også Intel vil være med i klubben, og har nå vist frem sin MP3-spiller.

Den siste tiden har vi sett en ny trend hos Intel – selskapet lanserer stadig flere underholdningsrelaterte produkter som spillkontrollere, web-kameraer, og nå en MP3-spiller.

Dette nye leketøyet til prosessorgiganten heter Pocket Concert, og har et stilig, sølv/blått design. Spesifikasjonene til spilleren er ganske konkurransedyktige, selv om de ikke er revolusjonerende.

Mer minne

Først og fremst har Pocket Concert hele 128 MB minne – dette er mer enn de fleste lignende spillere. Minnet kan imidlertid ikke oppgraderes, og dette gjør produktet billigere, ifølge Intel. Spilleren støtter de fleste populære musikkformater som MP3 og WMA.

Spilleren har også en innebygd FM-radio med mulighet til lagring av ti stasjoner. Selvsagt har spilleren et stort display, hodetelefoner, USB-tilkobling og veier ikke mer enn 97 gram (uten batterier). Spilleren bruker for øvrig to AAA-batterier, og har også støtte for oppladbare batterier.

Du kan også få kjøpt en rekke tilleggsutstyr – blant annet en dokkstasjon som kobler spilleren til datamaskinen via USB, samtidig som den er koblet til et hjemmeanlegg og lader batteriene. Det er også mulig å koble spilleren til bilstereo, via en ”kassett-adapter”.

Programvaren som følger med spilleren inkluderer Intels eget program til å overføre filer, og den populære MusicMatch-jukeboxen.

Rimelige priser

Spillerens store fordel er den relativt lave prisen, mengden av minne tatt i betraktning. Selve spilleren koster 299,99 dollar, altså ca. 2.610 kroner. Spilleren med alt tilbehør inkludert koster 349,99 dollar (ca. 3.045 kroner), og tilbehøret koster 59,99 dollar – ca. 522 kroner når du kjøper det separat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har enda ikke fått tak i de endelige norske prisene, men kommer tilbake med mer informasjon og en test av spilleren så snart som mulig.