Intel har blant annet en stor kolleksjon små hovedkort med integrert prosessor, som NM70, men også kort i formfaktor ATX og MicroATX. Nå blir det slutt på dem alle sammen. Foto: Intel
Intel har blant annet en stor kolleksjon små hovedkort med integrert prosessor, som NM70, men også kort i formfaktor ATX og MicroATX. Nå blir det slutt på dem alle sammen. Foto: IntelVis mer

Intel gir opp produksjon av hovedkort

Mer enn 20 års produksjon går mot slutten.

Intel har besluttet å legge ned sin produksjon av hovedkort for stasjonære PC-er, melder flere nyhetskilder i morgentimene i dag. Det betyr slutten på et forretningsområde som har vært sentralt for prosessorgiganten i mer enn 20 år.

Produksjonen skal etter planen gradvis bygges ned etter lanseringen av Haswell-brikkesettet i sommer, og skal være helt avviklet i løpet av tre år, skriver blant annet The Verge.

Komplett PC på 17 x 8,5 cm

Tenker nytt

Intel vil i stedet konsentrere seg om nye formfaktorer som er i sterk vekst, skriver CNet.com, noe som må tolkes i retning av bærbare- og mobile enheter.

Selskapet har imidlertid ikke noen umiddelbare planer om å slutte å produsere prosessorer for stasjonære PC-er, og foreløpig har verken Asus, Gigabyte, MSI eller noen av de andre store konkurrentene på stasjonærmarkedet hintet om at de vurderer å avslutte sine hovedkort-satsinger. Det er imidlertid mange som tolker nyheten fra Intel som et sikkert tegn på at stasjonær-æraen har tatt sitt foreløpige største steg mot slutten.

Nye billig-prosessorer

Nyheten kommer for øvrig omtrent samtidig med at Intel har annonsert en rekke nye, rimelige prosessorer i Ivy Bridge-serien, beregnet for stasjonære PC-er.

Disse Celeron- og Pentium-prosessorene + en Core i3-prosessor, har lavt strømbruk (35-55W), og egner seg derfor til lettere bruk og stillegående PC-er. Prisene starter ifølge Prisjakt.no på rundt 350 kroner for den rimeligste, Celeron G1610T:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Intel gir opp produksjon av hovedkort


Les også: Så liten blir PC-en