Intel gir opp produksjon av hovedkort

Mer enn 20 års produksjon går mot slutten.

Intel har blant annet en stor kolleksjon små hovedkort med integrert prosessor, som NM70, men også kort i formfaktor ATX og MicroATX. Nå blir det slutt på dem alle sammen. Foto: Intel
Intel har blant annet en stor kolleksjon små hovedkort med integrert prosessor, som NM70, men også kort i formfaktor ATX og MicroATX. Nå blir det slutt på dem alle sammen. Foto: Intel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intel har besluttet å legge ned sin produksjon av hovedkort for stasjonære PC-er, melder flere nyhetskilder i morgentimene i dag. Det betyr slutten på et forretningsområde som har vært sentralt for prosessorgiganten i mer enn 20 år.

Produksjonen skal etter planen gradvis bygges ned etter lanseringen av Haswell-brikkesettet i sommer, og skal være helt avviklet i løpet av tre år, skriver blant annet The Verge.

Komplett PC på 17 x 8,5 cm

Tenker nytt

Intel vil i stedet konsentrere seg om nye formfaktorer som er i sterk vekst, skriver CNet.com, noe som må tolkes i retning av bærbare- og mobile enheter.

Selskapet har imidlertid ikke noen umiddelbare planer om å slutte å produsere prosessorer for stasjonære PC-er, og foreløpig har verken Asus, Gigabyte, MSI eller noen av de andre store konkurrentene på stasjonærmarkedet hintet om at de vurderer å avslutte sine hovedkort-satsinger. Det er imidlertid mange som tolker nyheten fra Intel som et sikkert tegn på at stasjonær-æraen har tatt sitt foreløpige største steg mot slutten.

Nye billig-prosessorer

Nyheten kommer for øvrig omtrent samtidig med at Intel har annonsert en rekke nye, rimelige prosessorer i Ivy Bridge-serien, beregnet for stasjonære PC-er.

Disse Celeron- og Pentium-prosessorene + en Core i3-prosessor, har lavt strømbruk (35-55W), og egner seg derfor til lettere bruk og stillegående PC-er. Prisene starter ifølge Prisjakt.no på rundt 350 kroner for den rimeligste, Celeron G1610T:

image: Intel gir opp produksjon av hovedkort


Les også: Så liten blir PC-en

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!