Intel dropper Rambus i sine fremtidsplaner

Konfidensielle planer dukker alltid opp på gale steder når det er noe viktig i gjære. Denne gangen er det planene for neste års systemer som har lekket ut.

Etter at en av Intels toppledere uttalte at samarbeidet med Rambus var et feilgrep, har konsekvensen av dette også gitt seg konkrete utslag i framtidsplanene.

Det mislykkede 820-brikkesettet som støtter Rambus, men som har både lavere ytelse og stabilitetsproblemer, vil bli faset ut i løpet av begynnelsen av neste år. Etterfølgeren 850, som enda ikke er i salg, er planlagt å være på markedet fram til midt på høsten.

Da vil det eneste brikkesettet som støtter Rambus være en forbedret 850-variant som er beregnet på dyre arbeidsstasjoner.

Kontrakter

Det arbeides nå etter alt å dømme svært så heftig bak kulissene, med løsrivelse fra kontraktene med Rambus. I følge disse skulle ikke Intel utvikle egne løsninger for den langt rimeligere og minst like raske DDR-minneteknologien før i 2003.

Det ville vært det samme som å melde seg ut av PC-markedet, og overlate det til AMD.

Almador og Brookdale

Dette er kodenavnene på de nye brikkesettene som er forventet i midten av neste år. De vil støtte både vanlig SDRAM og DDR SDRAM.

Almador vil støtte nye generasjoner av Pentium III, med hastigheter over 1,3 GHz. Brookdale vil støtte en rimeligere utgave av Pentium 4 som er forventet i andre kvartal til neste år.

Men mye avhenger av forhandlingene med Rambus. I verste fall kan Intel bli flere måneder forsinket i forhold til AMD, med å ta i bruk DDR SDRAM.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg ville i alle fall ikke kjøpt aksjer i Rambus.