Intel dobler SSD-hastigheten

Nå begynner det virkelig å svinge av harddiskens etterfølger.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel var svært tidlig ute med SSD som var overlegen på praktisk ytelse, selv om skryteparameterne ikke viste de høyeste tallene. Sekvensiell skriving og lesing har vært trukket fram for å profilere SSD-enheter. I praktisk bruk er det svært sjelden at disse parmeterne er de viktigste, det er langt viktigere at mange små filer kan leses og skrives raskt, og der var det Intels SSD hadde og fremdeles har sin styrke.

Men nå har Intel forbedret ytelsen på alle områder.

Dette må du vite om SSD

SSD 510-serien er klar

Den nye serien SSD fra Intel støtter nå 6 Gbps SATA, og 34nm flashminneteknikken kombinert med den nye kontrolleren gi skrivehastigheter på opptil 315 MB/sekund og lesehastigheter på opptil 500 MB/sekund.

Dette er en dobling av lesehastigheten og hele tre ganger så rask skrivehastighet som den forrige serien.

Intel oppgir at disse tallene gjelder den største utgaven, som har en kapasitet på 250 GB. SSD-en med 120 GB kapasitet har lavere skriveytelse, siden tilgangen til flashmnnet skjer gjennom færre minnekanaler.

Listeprisen i USA er oppgitt til 584 USD for 250 GB og 284 USD for 120 GB utgaven, når de leveres til distributører i antall på 1000 enheter.

Les også: SSD som systemdisk

Hvem har glede av disse SSD-ene?

Enhver som erfarer hvordan en SSD nærmest forvandler en PC til en turboutgave, vil aldri gå tilbake til en harddisk-basert maskin. Om det er oppstart av større programmer, innlesing av filer i redigeringsprogrammer, spill eller andre oppgaver - med doblet sekvensiell lesehastighet vil denne forskjellen bli enda mer påtagelig.

SSD-ene er allerede på vei ut i markedet til Intels distributører.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer