Alltid oppdaterte kopier av filene dine, enten de ligger på jobb-PC-en din, hjemme-PC-en eller på nettet. Den store fordelen med Insync er at det er billig å utvide gratiskvoten.
Alltid oppdaterte kopier av filene dine, enten de ligger på jobb-PC-en din, hjemme-PC-en eller på nettet. Den store fordelen med Insync er at det er billig å utvide gratiskvoten. Vis mer

Insync - smart lagring hos Google

Mens vi venter på Google Drive har Insync overtatt roret.

Publisert
Sist oppdatert

Det er flere år siden første gang vi hørte om Googles planer om Google Drive, en egen virtuell diskstasjon som lagrer alle dataene dine i nettskyen. Google tilbyr riktig nok webbasert tilgang og lagring for sine Google Docs-brukere, men noe integrasjon med filsystemene på Mac og Windows har foreløpig ikke kommet fra den kanten.

Fungerer delvis som Dropbox

Det singapore-baserte selskapet Insync har imidlertid laget en løsning på dette som minner mye om en annen, populær nettsky- og synkroniseringsløsning, Dropbox.

I praksis dreier det seg om en mappe på datamaskinen hvor du kan lagre hva du vil av filer og undermapper. Disse blir så synkronisert mot Google-serveren, og mot eventuelle andre datamaskiner du har installert programvaren på. Dermed har du tilgang til oppdaterte versjoner av filene dine, bare du har en datamaskin og internettilgang.

Du får også tilgang til filene dine gjennom et enkelt webgrensesnitt.
Du får også tilgang til filene dine gjennom et enkelt webgrensesnitt. Vis mer


Tett Google Docs-integrering

En hovedforskjell mellom de to løsningene er at InSync krever at du er registrert som Google Docs-bruker, noe som er gratis. Integrasjonen mot Google Docs stopper ikke der. Det blir nemlig opprettet lokale kopier av Google Docs-dokumentene dine også, slik at du kan jobbe med dem i standardapplikasjoner som Word og Excel. Gjør du endringer i dem, vil disse bli konvertert og synkronisert som Google-dokumenter igjen, og tilgjengelig i nettleseren fra docs.google.com.

Som gratis-passasjer får du imidlertid kun 1 GB lagringsplass hos Google, mens Dropbox lokker med 2 GB. Men dersom du ønsker mer plass, er det vesentlig billigere å bruke Insync, takket være de lave prisene hos Google. For eksempel koster det bare 5 dollar for et års bruk av inntil 20 GB. Hos Dropbox koster billigste betal-abonnement 120 dollar i året - riktig nok med 50 GB plass.

Fungerer meget bra

DinSide Data gjorde en kjapp test av Insync, og den ser ut til å fungere like bra som velprøvde Dropbox. Filer og mapper får de samme symbolene knyttet til seg under synkronisering, og når synkroniseringen er ferdig, noe som har gjort at undertegnede personlig har foretrukket Dropbox foran mange andre løsninger:

Insync - smart lagring hos Google


Hastighetsmessig virker de to løsningene å være temmelig like - det vil si raske. Synkronisering starter umiddelbart etter at endringene er utført.

Det skal også være mulig med offentlig deling av filer, samt grupperedigering, men dette fikk vi ikke testet.

InSync fungerer i Wndows og Mac, og er foreløpig i betaversjon (gratis). Dokumenter og filer får du tilgang til fra mobile enheter på vanlig måte via Google Docs. Vi blir ikke overrasket om Google snart snuser på dette selskapet, om de ikke allerede gjør det.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Insync-klienten på insyncqh.com

Alt om nettlagring og nettskyen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer