Instapaper er en gratis og kjekk tjeneste som tar vare på nettsidene du gjerne vil sjekke ut senere, enten du bruker en PC, mobiltelefon eller nettbrett.
Instapaper er en gratis og kjekk tjeneste som tar vare på nettsidene du gjerne vil sjekke ut senere, enten du bruker en PC, mobiltelefon eller nettbrett.Vis mer

Instapaper husker det du ville lese

Kjekt for deg som er aktiv både på PC og mobil.

Se for deg følgende: Du snubler over en spennende artikkel på jobb som du ikke har tid til å lese, men som du kunne tenke deg å lese på telefonen på vei hjem, på iPaden i kveld eller hva det måtte være.

Hva gjør du? Sender en epost til deg selv med URL-en?

Da er Instapaper akkurat bindeleddet du trenger. Det er en nettløsning ment til å ta vare på artikler og annet innhold gjerne skulle ha lest, men som må vente til senere; muligens på en annen enhet enn den du sitter ved akkurat nå.

Tjenesten fungerer også på flere ting enn nettsider – for eksempel kan du videresende en epost til Instapaper-tjenesten slik at den blir lagret på nett. I tillegg støttes muligheten for å lagre innhold offline slik at du f.eks. kan lese en lang artikkel på flyet uten nettilgang (med mindre du kjører et Norwegian-fly med WiFi, selvsagt).

Tjenesten er gratis i bruk, og alt du trenger for å komme i gang er å oppgi en epostadresse og et passord på instapaper.com. Denne kombinasjonen må du da huske slik at du kan logge inn med de samme detaljene på andre enheter; enten det dreier seg om mobiltelefonen, iPaden eller hva det måtte være.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Instapaper husker det du ville lese


Det første du vil gjøre, er å legge til en bookmarklet i nettleseren din. Den finner du ved å gå til extras-siden og legges til ved å dra og slippe den over bokmerkeraden din.

SAMLESIDE: Bokmerker

Bare ett klikk

Når du så snubler over en artikkel du vil spare til senere, klikker du bare på read later, og så lagres den direkte på Instapaper-kontoen din.

Litt lenger ned på samme side, får du også opp en tilfeldig generert epostadresse som du kan legge til i adresseboka di. Epost du (videre)sender hit, vil også dukke opp på Instapaper.

iOS
Har du iPhone eller iPad, finnes det en Instapaper-app som tar vare på alt du har bokmerket. Den har også støtte for lokal lagring slik at artiklene kan leses uten nettilgang, og har dessuten en praktisk tekstvisning som skreller artiklene for alt som ligger "rundt", slik at kun teksten er i fokus.

Vil du lagre artikler til senere fra Safari, logger du inn på instapaper fra telefonen, trykker på "read later"-knappen og følger instruksjonene. Det finnes i tillegg en rekke andre applikasjoner som støtter Instapaper-bokmerking – RSS-lesere, Twitter-klienter etc.

Android
På Android-plattformen finnes det ikke en offisiell applikasjon, men også her støttes Instapaper av mange tredjepartsapplikasjoner med tanke på å bokmerke artikler. I tillegg finnes det en del uoffisielle applikasjoner som interagerer med tjenesten, f.eks. InstaFetch, som både lar deg bokmerke artikler (via del-menyen i Android) og også lar deg se artikler du har bokmerket og lagre dem for offline-bruk.

Vi får dessverre ingen treff på instapaper i Ovi Store, men har du en annen telefon kan du selvsagt også bare logge på instapaper.com og nå den samme leselisten din der. Har du en Kindle eller et annet lesebrett, finnes det muligheter for å eksportere tekstversjoner av artiklene til egnet format.

Mer avanserte brukere kan sortere bokmerker i mapper, og det er også mulig å koble til Facebook, Twitter og andre konti for å dele elementer, finne hva andre har delt og den slags.