InstallPad v0.4

Hvis du er lei av å tråkle rundt etter de beste gratisprogrammene, må du sjekke ut dette installasjonsprogrammet. Som en bonus får du våre favoritter på kjøpet!

De fleste av oss har opplevd det - PCen blir etter hvert fylt til randen av programmer, fonter, halvferdige avinstallasjoner og feilmeldinger som ikke burde ha vært der. Det tar flere minutter å starte Windows, det nye spillet du nettopp kjøpte vil ikke starte, lyden er borte - vi kunne holdt på i evigheter.

Uansett - en gang i blant er det på tide med en reinstallasjon. En ny begynnelse. Blanke ark. Windows starter igjen på 20 sekunder, og harddisken har 99% ledig kapasitet og er klar for nye strabaser. Så fort du har fått Internett oppe og gå igjen, er det på tide å ta surferunden for å finne frem til alle gratisprogrammene du må laste ned. Nettleseren, virusprogrammet, spionvarefjerneren, bildeviseren, Acrobat, iTunes - det tar tid å finne frem og tid å installere alt du trenger.

Og du gjettet riktig: "Ikke nå lenger!" er neste setning i artikkelen, for med InstallPad automatiserer du nemlig alt. Du starter InstallPad, huker av hvilke programmer du vil installere, og så sørger InstallPad for å laste ned det du trenger og kjøre igjennom installasjonsprosedyren for deg - så fremt du godtar at installasjonen havner i den forhåndsdefinerte katalogen (gjelder ikke alle programmer, men de fleste). I mellomtiden kan du gjøre helt andre ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen

InstallPad v0.4


Dette er selvsagt også kjekt når onkel Rolf ringer og har "så mye dritt på PCen som jeg lurte på om du kunne ta en titt på". I stedet for å instruere ham steg for steg om hvor han finner programmene han trenger, henviser du ham til denne artikkelen (lenger ned får du nemlig med våre favoritter).

Installasjonen av InstallPad er selvsagt av enkleste sort. Zip-fila inneholder en eksekverbar fil og en XML-fil med en programliste. Legg disse i en vilkårlig katalog på harddisken og kjør i vei. I selve programmet kan du både ta bort og legge til andre programmer; eventuelt redigere XML-fila for å få full kontroll.

Vi har imidlertid hjulpet deg et godt stykke på vei. Høyreklikk på lenka under, lagre i på harddisken og starte programmet. Trykk på "Open an application list" og let frem fila du lastet ned. Nå har du en liste med mange av våre favorittprogrammer - huk av de du vil ha installert, trykk start og gå og drikk litt kaffe.

Last ned:

Installpad laster du altså ned herfra: InstallPad-0.4.zip (ekstern lenke)

[Ugjyldig objekt (debatt)]