Installere XP uten CD?

Her er en enkel løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi får stadig spørsmål fra lesere som ønsker å reinstallere Windows på minibærbare, og lurer på fremgangsmåten. Som kjent har ikke disse PC-ene optisk drev, og man har dermed ikke muligheten til å installere Windows direkte fra CD/DVD.

Den mest nærliggende løsningen for de fleste blir da å installere Windows fra en minneplugg eller ekstern harddisk via USB-porten, noe som er ganske så enkelt dersom det er Windows 7 som skal installeres. Vi har gjennomgått prosedyren i denne artikkelen.

Verre er det med Windows XP, som slett ikke ble laget for annet enn installasjon fra CD, den gangen installasjonsfilene ble laget for snart 10 år siden. I utgangspunktet vil den ikke vite av noen USB-installasjon over hodet.

Løsning også for XP

Heldigvis finnes det løsninger på dette også, og gratisprogrammet WinToFlash er sannsynligvis den enkleste av dem. Gjennom et svært enkelt grensesnitt blir du veiledet gjennom prosessen.

image: Installere XP uten CD?


Først blir du spurt om hvor Windows-installasjonsfilene befinner seg, og hvor de skal kopieres til. Deretter sørger programmet for å gjøre de tilpasningene som er nødvendig for at USB-pluggen blir oppstartbar, og for at installasjonen skal forløpe uten feilmeldinger.

WinToFlash fungerer også med andre Windows-versjoner, inkludert Vista og 7, og har også en "Advanced mode" dersom du ønsker å sette egne installasjonsprametre - for eksempel for å automatisere installasjonen i stor grad.

Du finner mer informasjon og kan laste ned WinToFlash fra denne siden.

Flere spørsmål og svar i Datadoktoren