Installere MacOS på PC?


Hei,
er det mulig å installere Mac OS X på en laptop som normalt kjører Windows (trenger ikke windows)?

Mvh Geir

Datadoktoren svarer

Hei Geir,

Vel… ja, det er mulig. Men det er så avgjort ikke like rett fram som å installere Windows. Eller like lovlig for den saks skyld. For det første får du nemlig ikke kjøpt MacOS uten å kjøpe en Mac, og selv om du gjør akkurat dette så er det for så vidt heller ikke helt godkjent å kjøre operativsystemet på noe annet enn en (nettopp) Mac.

Dessuten vil du i mange tilfeller få problemer med drivere. Som du kanskje vet så er Apple nokså selektive med hva slags maskinvare de putter inn i sine Macer, og har derfor heller ikke det enorme biblioteket med drivere for alt mulig slik som Windows. Så et hett tips vil selvfølgelig å ha en PC som er så lik en Mac i maskinvare som mulig.

Vi har faktisk også gjort et eksperiment der vi kastet inn en harddisk med ferdig installert MacOS X inn i en PC med Intel-prosessor.

Men dette er en god stund siden og verden har så avgjort gått fremover siden den gang, og det har vært mye tweaking rundt hele herligheten. OSx86 Project kan derfor være et greit sted å starte hvis du er ytterligere nysjerrig på emnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar