Installere ActiveX-kontroller?

Hei,

Jeg får stadig opp melding om at: "This site might require the following ActiveX control: "Macromedia Flash Player 7" from Macromedia, Inc. Click here to install"

Men på hjelpesiden til Internet Explorer blir jeg anbefalt å ikke installere ActiveX control.
You should always be cautious about allowing Web sites to run ActiveX controls on your computer. If an ActiveX control is not essential to your computer activity, try to avoid installing it.
Ser at DinSide også spør etter Flash.
Hva er AciveX, og hva er risikoen med å installere dette?

Hilsen Aslak

Datadoktoren svarer

Hei,

ActiveX var i sin tid Microsoft sitt svar på Netscape sin "plugin"-teknologi. Begge disse gjør det mulig å installere programtillegg som utvider funksjonaliteten til nettleserne, men Microsoft ønsket å gjøre det bedre enn Netscape - og laget ActiveX i stedet for å benytte seg av plugin-arkitekturen.

Dette førte til at pluginene raskt døde, ettersom en av hovedtankene med dem var at de kunne brukes uansett hvilket program du brukte til å lese på nettet med.

ActiveX er på mange måter bedre enn Plugin-er, men med det følger det en hel del risiko. Det som gjør ActiveX bedre er nemlig at disse miniprogrammene ikke kjører i en "sandkasse" innenfor nettleseren, men i stedet kan få full tilgang til operativsystemet ditt.

Det vil si at en ActiveX-kontroll, som brukes på et system der Internett-sikkerheten er satt til den laveste, kan slette filer og programmer, eller installere virus- eller spionprogrammer uten at du vet om det.

Derfor er jeg enig med Microsoft sine hjelpesider, og anbefaler deg å aldri installere en ActiveX-kontroll fra noen som du ikke stoler på.

Men når det er sagt har jeg selv installert Flash-spilleren til Macromedia på maskinene mine, og den kommer sågar også ofte installert sammen med Internet Explorer i utgangspunktet. Akkurat denne ActiveX-kontrollen kan du med andre ord trygt stole på :)

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar