Installere 64-bits Vista

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,
Jeg har 32-bit Vista, og har kjøpt 64-bit. Men når jeg prøver å installere det nye OS-et får jeg feilmeldingen:

"Versjonen av denne filen er ikke kompatibel med Windows-versjonen du kjører. Se i datamaskinens systeminformasjon om du trenger en x86 (32-biters) eller x64 (64-biters) versjon av programmet, og kontakt deretter programutgiveren."

Hva betyr dette, og hvordan får jeg installer det nye operativsystemet? Jeg har prøvd å bruke CD-en til å kjøre en ren installasjon også, uten hell.

Ideelt sett vil jeg gjerne kvitte meg med alle filene på PC-en, for så å "starte på nytt".

(Om du har tid: Er det mulig å gjenopprette alle innstillinger slik de var da PCen var ny?
Jeg ser ikke noe alternativ for dette i systemgjenoppretting.)

Hilsen Lars.

Datadoktoren svarer

Hei

For å installere 64-bits Vista må du starte PCen fra installasjons-DVD-en. Du kan gjøre dette ved å endre i BIOS, holde C-tasten nede under oppstart, eller velge fra en eventuell boot-meny på systemet ditt (sjekk manualen til PC-en eller hovedkortet).

Så kan du slette og/eller formatere den eksisterende partisjonen på disken, og installere en ubesudlet versjon av 64-bits Vista. (Om du dermed får en gevinst i ytelse er en helt annen sak...)

De fleste merkevare-PC-er kommer med en installasjons-DVD som tilbyr gjennoppretting av PC-en til den samme tilstanden som da den forlot fabrikken. Dette er ikke noe valg i Systemgjenoppretting.

Men disse instillingene kan ikke overføres til en ny installasjon fra en vanlig 64-bits Vista utgave, eller en 32-bits for den saks skyld. Det kreves at produsenten har forberedt en egen slik gjennopprettingsdisk for sine systemer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar