Installasjon

Hvis du har installert Windows 2000, vil du garantert kjenne deg igjen under installasjon av Windows XP.

Installasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Installasjons-CDen er oppstartbar, hvilket betyr at du ikke behøver oppstartsdisketter for å installere til en blank harddisk. Du setter bare i CDen, og starter PCen.

Kan installeres ved siden av eksisterende operativsystem

Dersom du ønsker å oppgradere fra en tidligere versjon, er det enkleste å starte prosessen fra Windows. Da har du også muligheten til å installere fra bunnen av - ved siden av operativsystemet du bruker for øyeblikket. XP lager da en oppstartsmeny som lar deg velge operativsystem under oppstart. Nyttig, spesielt hvis du ønsker å prøve operativsystemet før du eventuelt oppgraderer.

Underveis i installasjonen vil du få spørsmål om du vil partisjonere og formatere harddisken din. Gledelig at også Home Edition har fått støtte for NTFS, filsystemet som er sikrere og bedre enn FAT32.

Veiviserne, som tar deg gjennom installasjonsprosessen, burde ikke by på de store problemene. Vi er litt skuffet over at du fremdeles må svare på spørsmål langt ute i installasjonsprosessen, noe som gjør at du må være til stede mens den pågår. En installasjon vil da normalt ta mellom 30-45 minutter.

Må aktiveres

Når installasjonen er ferdig vil du få spørsmål om du vil aktivere operativsystemet ved å koble deg til Microsofts nettsted. Hvis du svarer nei, har du 30 dager på deg til å gjøre det, ellers vil Windows XP rett og slett slutte å fungere. Denne produktaktiveringen vakte store reaksjoner da den først ble introdusert i Office XP tidligere i år, men ser nå ut til å bli standard for Microsofts produkter. Grunnen er enkel; Microsoft ønsker å sette en stopper for piratkopiering ved å hindre at programvare installeres på mer enn én PC.

Du får også muligheten til å registrere inntil seks forskjellige brukere av PCen. Disse vil få hvert sitt oppsett, og hvert sitt ikon på innloggingsskjermen. Litt merkelig at du ikke får definere passord for brukerne her, det må gjøres i etterkant fra kontrollpanelet.

>>Fortsett gjennomgangen av Windows XP!