Innhold i pakken og installasjon

Pakken inneholder kortet, inn/ut-enheten, en brakett for tilkobling til Creatives digitale høyttalere og alle nødvendige kabler. I tillegg følger det med en optisk kabel, en ekstra flatkabel for tilkobling til en alternativ brakett med optiske inn og utganger, kabler både for analog og digital tilkobling fra CD-ROM, en overgangsplugg fra mini-jack til 1/4" jack, en splittkabel for strømforsyning til inn/ut-enheten og fire skruer.

Den forholdsvis tykke manualen på ca 200 sider viser seg å inneholde de samme 13 sidene på 14 språk (inkludert norsk!). Resten av dokumentasjonen ligger på installasjonsCDen som PDF-filer.

Installasjon av maskinvaren går uten problemer, og de to ellers like flatkablene i pakken er tydelig merket med forskjellige farger og en stor, svart prikk.

Installasjon av programvaren skjer delvis automatisk, i form av Windows Plug & Play, som i vårt tilfelle gikk uten inngrep. Resten av støtteprogramvaren installeres manuelt fra en meny hvor du velger hvilke komponenter du vil installere. Her kan du f.eks. med fordel velge bort de mer underholdningspregete elementene.

Etter installasjonen må PCen startes på nytt, og da kommer det opp en meny hvor du kan velge å bli introdusert for SoundBlaster Live! Experience, som viser en del av finessene denne pakken har å by på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programvaren fra Steinberg og Mixman installeres separat fra egne CD-ROMer, dessuten følger det med to spill på egne CD-ROMer: Rollcage og Aliens vs Predator.