Ingen TV2 på parabol?

Presset TV 2 truer med parabolnekt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Om ikke parabolselskapene vil betale det TV 2 mener er en rimelig pris, kan det spøke for TV 2-sendinger på parabol de neste to årene.

- Vi har planene klare. Vi vil ikke la oss presse til å inngå nye avtaler til latterlig lave priser av to aktører med mer enn 70 prosent av markedet for TV-distribusjon, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 til Dagens Næringsliv.

TV 2 er presset etter at de to parabolselskapene Canal Digital (Telenor) og Viasat, eid av svenske Modern Times Group, ble enige om at ingen av dem skulle inngå en distribusjonsavtale med TV 2 uten at konkurrenten også gjorde det. Canal Digital har hatt enerett på å sende TV 2 til norske paraboleiere siden 1998.

Viasat var tidligere i år villig til å betale nesten 100 millioner kroner for å kunne sende TV 2, selv om Canal Digital fikk samme avtale. Canal Digital skal ha tilbudt under 10 millioner for en ikke-eksklusiv avtale, men rundt 150 millioner om de fikk enerett på TV 2s sendinger. Men betalingsviljen er ikke lenger like høy. Ifølge Dagens Næringsliv skal Viasat nå være villig til å betale rundt 50 millioner kroner for en avtale med TV 2.

- Vi kommer aldri til å akseptere denne typen bud, der mesteparten av inntektene blir liggende igjen hos distributørene. Våre kanaler er motoren i TV-distribusjon her i landet, sier Indrøy i TV 2.

Om TV 2 gjør alvor av truslene å droppe parabolmarkedet, er det nærliggende å satse fullt på RiksTV, som sender TV i det nye digitale bakkenettet. TV 2 eier en tredel av aksjene i RiksTV, som kan bli en farlig konkurrent for parabolselskapene. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!